Vaacum

torsdag den 30. april 2009

Idag, er en underlig dag, som leves i et vaacum! Jeg går og kan ikke rigtigt finde ud af mig selv.

Tiden for at skulle tage endegyldigt afsked med Farmor nærmer sig! En dag jeg frygter og en dag som jeg samtidig ser som en form for punktum, i en sætning, inden en ny begyndes. For med afslutningen på Farmors tilværelse her på jorden, afsluttes historien ikke. En ny sætning, eller en ny periode begynder.

Historien, indtil hvor dette punktum sættes, har været et godt eventyr. Et af dem man mindes med et smil på læben og sommerfugle i hjertet. Nu skal historien fortælles i datid - - - sommerfuglene, de flakser stadig :)

Et nyt kapitel med Farfar skal begyndes. Et som har en start man kigger nysgerrigt på og som man ikke føler sig helt sikker på, hvordan man skal tackle. Men jeg tror det bliver lettere inden ret længe...

Ventetiden, i dagens vaacum er fyldt op med snak og hygge, med Torsdags pigerne. Vi har lavet smykker til den store guldmedalje idag. Og det er nu rart at fylde nogen af timerne med hygge og sniksnak, så hjernen ikke går i selvsving og tårerne ikke flyder hele tiden.

Sættet nedenfor, består af tyk gummisnøre. Og kuglerne er på størrelse med fx. troldekugler!

Creativ indkøbs messe

onsdag den 29. april 2009

Jeg var idag indbudt til at tage med mine to søde bibliotekarer, Lisbeth og Solveig, til Creativ Indkøbs messe i Vejle. Creativ Company havde en masse spændende at byde på...lød rygtet!!
Og se, det siger man altså ikke nej til, når man hedder Tina og elsker ny inspiration ;)

Der var så baaare lige den lille hage, at jeg skulle hoppe på toget i Lunderskov og stå af igen i Kolding!!! OG? tænker du nok.... Men se, det gør jeg ikke... jeg er bange for at køre med tog og jeg er hamrende stolt over at jeg gjorde det ;) For hvad gør man ikke, for en dag med de to dejlige kvinder!?

Vi gik til makronerne, fra starten af. Vi lagde ud med at skulle nålefilte en lille trolde broche! Slet ikke så svært endda... selvom de der næser altså driller lidt! :) Men hvor er det sjovt at se hvor forskellige vores brocher blev! Ja hele bordet rundt, var der store forskelle i hovedfaconer, næser, munde, hår og farver. Helt sikkert en ting, der kunne være sjovt at introducere byens børn for.

Dernæst valgte vi at lægge ører til et foredrag med Tina Dalbøge, der b.la. har skrevet bogen: "Førstehjælp til fantasien"! Og det var en super oplevelse. For det første gik Tina personligt rundt og gav hånd til os ALLEsammen, rundt ved bordene! Det har jeg aldrig prøvet før og det var virkelig fedt.

Og der er ikke nogen tvivl om at bogen er mere end bare ET kig værd. Den er smækfyldt med gode små idéer, som vi alle har adgang til, med de ting vi nu har i hjemmet allerede. Kartoffeldyr, ståltrådsmennesker, ledningsfigurer osv osv, er at finde deri.

Da vi havde hygget med Tina og hendes fine foredrag. Tog vi lige en runde og kiggede på alle de lækre ting, som Creativ Company kan diske op med. Og det er altså ikke småting, skulle jeg lige hilse og sige :) Jeg har haft kløe i fingrene og savl ned af hagen indtil flere gang idag ;)

Se lige disse søde uldtotter!! Er de ikke bare kære? :) Jeg får helt lyst til at filte mere. For jeg fik prøvet det og fundet ud af at det ikke er så stikkende og stift, som jeg troede. Godt man sommetider får flyttet med ens forestillinger.

Een af de ting, inden for uld, jeg gerne vil prøve, er disse SUPER smukke tørklæder. I en blanding af uld og silke. Jeg ved ikke helt hvordan.... det fandt jeg ikke ud af. Men det er på "to do listen"...

Se lige ham her!!! Jeg tror det er en ham, men jeg spurgte ikke ;) Men for dælen da! Jeg skal da vist lige ud og rode efter noget ståltråd på et tidspunkt. Han var at finde på Tina Dalbøges stand.

Disse små garnfætre har jeg kendt i nogen tid. Nanna har nemlig haft nogen stykker på sin skoletaske. Og jeg har nu luret hvordan de er bygget op ;) Så mon ikke også det var en mulighed herude i Lunderskov? Søde og sjove er de i hvert fald!

Altså øøhh, bare sådan lige for at vise, at jeg ikke bare har gået med hænderne i lommen eller på kameraet alene... så se bare her. Hvabehar - nogen fingre!!! ;) Jeg har nålefiltet, malet med silkemaling og malet glasfad! Og af een eller anden mystisk grund, KAN jeg ikke lave noget med maling, uden at det svagt antydes på hænder og tøj bagefter!!!

Lige et sidste kik ud over den ene hal, inden turen gik hjemad igen. Mæt af indtryk - og fuld af gode idéer og muligheder til arrangementer herude i Lunderskov. :) Dejlig dag!!

Og nu fortsætter den med det her... masser af læsestof:

Det kan godt være....

tirsdag den 28. april 2009

Det kan GODT være det er 15 år siden, jeg havde en lille baby. Men jeg tror nok LIGE jeg kunne nikke og grine og føle mig helt med i aften ;)

Jeg fik endelig hilst på Julia, in persona, efter at have læst med på hendes blog længe :) Det er sjovt hvad bloggerverdenen bringer mig nogen gange. Jeg elsker at man kan læse med og senere ses med nogen, eller måske blive genkendt osv :)
Faktisk ankom Julia fra Ålerusen, lidt før de andre :) Helt efter aftale og jeg glædede mig meget til at hilse på igen!! Godt at se dig Julia.

Nå men tilbage til i aftens emne. Nemlig at Julia skulle holde foredrag for os herude i lille Lunderskov. Det var bare SUPER godt Julia :) Det er fedt at du står der og siger det som mange andre ikke tør ;) Jeg husker selv at jeg stod der som meget ung nybagt mor... og meget meget usikker... Og følte mig meget meget forkert og så meget anderledes end det der stod i diverse lyserødt bøger med store ord om moderskabet!!! En skam jeg ikke kunne læse din bog dengang...
Vi var en lille forsamling på 36 ... hvis jeg husker rigtigt :) og stemningen var bare fin. Der var alle aldre fra nyfødt (næsten), til oldemor... Virkelig dejligt at se.

Det eneste jeg sådan set ærger mig over lige nu, var at jeg ikke havde en crispny bog med, så jeg lige kunne forsøge at tigge mig til en lille hilsen indeni!!

Foredrag med Julia Lahme!!

mandag den 27. april 2009

Så er det nu der skal lyttes, grines og nikkes genkendende :):)

Julia Lahme, hende med "Hvor lagde jeg babyen", kommer til Lunderskov Bibliotek tirsdag den 28. april klokken 1900!!!
Billetter kan bestilles hos Lunderskov Bibliotek imorgen mellem kl. 13.00 - 18.00, på Tlf.: 79 79 11 30! Det koster 30 kr at komme ind og få en sjov og hyggelig aften.

Til de af jer, der ikke kender Julia Lahme og hendes unikke og ærlige facon, så tag et kig ind på hendes blog HER!

At have en baby er ikke noget kriterie for at komme imorgen aften og høre med ;) Jeg har selv en pige på nu 15 somre.... men det gør ikke Julia mindre underholdende at høre på!

KOM SÅ PIGER!!! Jeg vil rigtigt gerne møde jer herude i Lunderskov!!! :)

Dagen derpå

søndag den 26. april 2009

Dagen idag er med følelserne sådan lidt udenpå!! Vi får vendt mange tanker, minder og historier. Det føles dejligt at mindes og snakke og det letter lidt på det hele :) Farmor har altid sagt at hendes bortgang ikke skulle begrædes, da hun har haft et rigtigt godt liv.

Så vi forsøger alle at gøre som hun ønskede :) Så indimellem tårer og melankoli ... og planlægning, for dem der står for dét... skal vi lave det vi holder af.

Så jeg tog et smut til Kolding, for at kigge på udstillingen Baz-art, i Volkerts fabrikker! Stedet hvor der førhen var designskole.... hvor jeg SKULLE have gået i sin tid, men hvor modet svigtede ;)

Super lækre ting jeg mødte derinde! En garnforretning fra Kolding, som jeg ikke kendte og som har strikke café hver anden onsdag og hver anden torsdag. Måske man skulle snuse til det?! :)
Hun havde de skønneste garner med og lækre trøjer.

Glas var der også i alverdens afskygninger! UHA hvor jeg elsker glas! :) Der mødte jeg lige Marek Design fra Vamdrup :) endnu en butik jeg ikke kendte! Hun holder maleri og smykke kurser og sælger smykker og smykkedele. Tror i LIGE jeg skal derud og kigge?? Det tror jeg nok lige jeg skal :)

Der var også arbejdende værksteder derinde, hvor man kunne se hvordan glasperler a la troldekugler, blev lavet. Er du gal de er dygtige! Det gad jeg rigtig godt at lære.....

Alt i alt rigtigt godt derude! Der var alt fra glas, tøj, strik, vin, malerier, sko og meget andet :) lige til at aflede tankerne med, sådan dagen derpå!

Billedet viser mit beskedne køb.... et armbånd og to glasknapper, med øje på bagsiden! De skal nok transmogriffes om til alt andet end en knap ;)

------------------------------------
Sidst men ikke mindst, vil jeg gerne sige TAK for alle de søde hilsner jeg har fået de sidste dage :) Jeg er ked af jeg ikke lige magter at skrive til hver enkelt af jer. Jeg håber i herigennem ved at jeg sætter STOR pris på at i er lige derude og at i læser med og er klar med en skulder, eller et opkald eller et par lune ord :)

Min farmor

lørdag den 25. april 2009

Min søde Farmor har idag givet slip på livet. Idag på en smuk solrig forårsdag, omgivet af hendes mand og familie, som hun skatter så højt!!

Uanset alder, uanset helbred, uanset nogen grund man kan finde på.... så føler man vist aldrig rigtigt at "det er ved tid". Farmor blev 91 år ung... med et hjerte og et sind der ofte glemte hvad der stod på fødselsattesten. Så i mine øjne, og set følelsesmæssigt, er det alt for tidligt at sige farvel.....

Hvis man tilsidesætter hjertet og ser på fakta, så er det hele en anden sag. Kroppen kunne ikke mere. Omgangen med knoglebrud og operation, var bare alt alt for meget. Og jeg ved at Farmor altid har sagt at hun helst ville sove ind, under en middagslur. Hun ville ikke ligge og være dårlig.
Så hvis man, som man bør, ser sagen fra hendes side.... så tror jeg hun har det godt nu, der hvor hun er.

Men hun vil blive savnet så utroligt og inderligt meget!! Jeg kunne let skrive mange mange mange sider om gode oplevelser jeg har haft med Farmor. Og selvfølgelig også med Farfar.... for de to har bare fyldt SÅ meget i vores barndom.

Lige nu er følelsen bare savn..... så inderligt og dybt....

Blomsten her er til Farmor... den siger det hele..

Den dag verden stod stille....

fredag den 24. april 2009

Min søde dejlige Farmor, er ellers kommet hjem fra genoptræningscentret, efter at hun brækkede både lårben og overarmsknogle. Efter hun var igennem både operation i maven og en lungebetændelse..... I sig selv en kæmpe omgang på en tre måneders tid, selv for et ungt ellers raskt menneske.

Men når man lige tager in mente, at Farmor er 91 år. Så er hun det stærkeste menneske jeg kender! Vi har kun set smil, overbærende nik og et "det skal nok gå".... på hendes søde måde, hvor man dog fornemmer hun ikke har det let, men man ved hun aldrig ville sige det.

I tirsdags kom hun hjem, som hun har glædet sig til det i længere tid. Hun ville rigtigt gerne hjem og se påskeliljerne blomstre. Se hendes have folde sig ud. Hun er en ægte blomster-kender.... hun har reddet adskillige potteplanter for os andre. Hun har haft noget nær en botanisk have, hvor de boede før.... Og blomster ER bare Farmor.

Men virkeligheden fornægtede sig ikke. Farmor har det ikke godt, tynd og lille og så utroligt træt. Så igår besøgte min bror og jeg hende. Hun smilede og var glad for besøget og spurgte hvordan VI havde det. Så typisk for søde Farmor, hun ligger der og har ondt og er træt... og så spørger hun til OS :) Farfar, kørte hende en tur i kørestolen, så hun kunne se blomsterne i haven. Både foran og bagved huset. Og ude foran huset udbrød hun "hvor dejligt som solen varmer".
Efter kort tid, bliver hun dog let træt og ville ind igen. Vi sad og holdt hende lidt i hånden, mens hun sad med lukkede øjne og et lille smil. Og vi fik lige fortalt vi havde det godt, og at vi ønskede hende det så godt. Og efter kort tid gik vi igen, så hun kunne komme ind i seng igen, som hun ønskede.

Det var hårdt at se søde Farmor, have det så skidt og være kun en lille tynd skygge af sig selv. Det var hårdt at se kære Farfar gå rundt og ikke vide hvad godt han skulle gøre for Farmor.
Denne del af livet ER ved gud noget af det sværeste jeg ved.

Idag får jeg så melding om at Farmor er blevet indlagt. Og at alle børn er omkring hende.... Så er det, jeg er glad for at vi fik set hinanden ind i øjnene igår!

Hvor jeg håber de passer rigtigt godt på hende.... hun er rigtigt meget værd, skal de vide!

Farvebomber

onsdag den 22. april 2009

Jeg har leget mere med vand idag!! :) Denne gang dog det mere stillestående af slagsen.

Nemlig ved at sætte små dråber af vand, med en kanyle, på en cd. Og igen er lys lys lys, super vigtigt.


Frugtfarve kan også tilsættes dråberne, som jeg har gjort her. Det giver nogen sjove effekter!

Hmm kan se jeg mangler grøn frugtfarve....


God dag til jer derude :):) Og klik lige billederne op i stor ikke? ;)

Dryp dryp dryp

mandag den 20. april 2009

Jeg har leget idag :) Køkkenet blev rigget til med kamera, lamper, farver, spejle, vand osv....

Dette er en leg jeg aldrig bliver træt af!!! Jeg kan godt blive fuldkommen betaget af de utrolige faconer, dråberne kan lave.

Farverne i vandet er 100% som de er knipset. Det vil sige at jeg ikke har lagt farver ind bagefter.

Farvere er opnået ved at lægge kulørte ting i vandet. Disse farver spejles så i dråberne bagefter.


Og så kan man lege yderligere med vores opfattelsesevne, ved at vende virkeligheden lidt på hovedet ;)

Eller måske sådan lidt på skrå??

På tur

søndag den 19. april 2009

Nanna og jeg tog på en lille kort fototur idag :)

Nanna ville gerne knipse strandbilleder, såååå sådan blir der jo! Og vi tog derfor til den gamle lillebæltsbro først. Mest fordi jeg kom til at sige at den havde vi aldrig GÅET på før. ;)

Så det fik vi altså prøvet idag. Vidste du, at der med mellemrum er sprækker, hvor man kan SE helt ned til vandet???


Bagefter måtte vi lige en lille smut ned under broen også. Der har jeg heller aldrig været.
Så fik lige knipset lidt skaller og vand og broen fra underneden!

Sjovt som jeg altid har koncentreret mig meget om den nye bro. Men den her er faktisk også ret interessant at se på.

Se lige... det er første gang i år, jeg kom tæt nok på en udsprunget bøg, til faktisk at røre ved den :) Jeg ELSKER de der små fimrehår de har langs bladene.

Den nye fik vi dog også besøgt, både afstand og helt tæt på :) En lille vandretur på plænen og hen og røre ved bropillerne.

Men alt går i slowmo de her dage..... på grund af den skod betændelse i kæben/tændene, der gør at livet skal tages i små bløde skridt.

Hobby træf

torsdag den 16. april 2009

Jeg har lovet at bringe en meddelelse til kreative kvinder derude i bloggerland....

Til de hurtige, vil jeg lige sige, at der fra den 1. til 3. maj, er hobbytræf, i Helletofte på Langeland.

For hele weekenden, incl. kost og logi, bøder du kun 500 kr. Der er masser af plads - både ude og inde! I gåafstand finder man Lamaland... og sidste år blev stedet besøgt hvor der blev klappet lamaer og købt lamagarn og uld.

På træffet sidste år var der fokus på alt fra rokke, til strik, kort og mange andre ting. Så mon ikke det bliver lige så bredt i år? :)

Det er ikke noget krav, men kig evt. ind på Hobbynettet, for at læse mere og se om du vil tilmelde dig siden og eller træffet.

Indbudt

tirsdag den 14. april 2009

Jeg er blevet indbudt......... til at udstille min fotos :) Det alene er jeg da helt forfjamsket over.

At stedet så er World Art Expo 2009 i Californien, som emergin artist.. jamen det er da sådan FULDstændig .... mærkeligt og vildt :)

Ialt er 500 kunstnere inviteret til at udstille, betalt af sponsorer. Et antal fra Norden, et antal fra det eller det land, osv osv. Og det dækker alt fra foto, til maleri, til skulpturer og meget andet. Det kaldes kunstverdenens Oscaruddeling.

Udstillingen vil blive fordelt ud over hele Brea - Orange County i Californien og skal hænge fra nu (når jeg får fremkaldt og indrammet) og til hen i midten af Juni.

Desværre har jeg ikke råd til at rejse derover og SE mine billeder hænge på væggen. Men jeg håber jeg kan lokke bekendte derovre, til at fotografere det for mig.

Det er lidt tid siden jeg fik indbydelsen og det har endnu ikke rigtigt bundfældet sig. Og derfor har jeg heller ikke skrevet om det før nu. Først nu hvor der foreligger indbydelser om eksakte datoer, klokkeslet for diverse møder, forsendelsesmærkater og alt muligt andet, kan jeg ligesom rigtigt tro det.

I behøver ikke skrive om scams osv osv... for dette er undersøgt til bunds, da jeg kender een der bor i Hollywood, som kender denne udstilling "very well" og som siger "Go for it"! ;);)

Indtil udstillingen officielt kører fra 7. til 14. Juni og dørene åbner for jer derovre ;) Kan i da kigge med på mit lille hjørne derinde :)

Lige pludselig

mandag den 13. april 2009

Lige pludselig havde jeg en bil for en hel dag! Min mor sende mig en sms om at de ville være i byen hele dagen, men ikke i egen bil.... Sååå hvis jeg havde lyst, ku jeg da bare snuppe bilen!

YES DO! dejlig nyhed :) Bortset fra at jeg er møghamrende fornølet og helst ikke vil smitte nogen. Så jeg var ikke spor i tvivl om at det skulle være en fototur med migsææl!

SÅ jeg startede med at køre ned og kigge til Hindsgavl Slot! Jeg eeelsker det sted. Der er bare så flot derned. Og man finder alt fra smukt slot, til have der bugner af smukke oplevelser om hvert en hjørne, søer og ikke mindst lillebælt.

Se lige hvor smukt der er i parken derovre. Hver gang man drejer rundt om et nyt hjørne i parken, ser man slotte, plænerne og træerne på en ny og bjergtagende måde.

Jeg er normalt ikke god til at sidde og bare være, når jeg er selv afsted. Men her, der kan jeg!!

Bag hegnet til højre, er der en bænk og på den plantede jeg mit korpus og bare nøj vejret og roen :)

Dog lod jeg mig irritere lidt over, at når jeg nu ENDELIG havde bilen en hel dag, så nægtede solen at brænde igennem og levere en fin blå himmel.

Men efter endt nydning af parken, kørte jeg over på min side af bæltet igen og besøgte Snoghøj strand. Hvor jeg vandrede lidt rundt under den nye Lillebæltsbro og nød resterne af solen.

Sådan en tur gider jeg godt snart igen. Gerne med selskab..... og endnu mere med sol og blå himmel med hvide vatskyer ;)

(fotos bør ses i stor størrelse... klik på dem)

Aftentur

lørdag den 11. april 2009

Efter aftensmade, besluttede Nanna og jeg at gå en lille tur. Noget vi øver os i at blive bedre til. Sårn du ved, for motionen....

Atter en gang kommer vi jo hjem med en masse fotos :) så jeg håber ikke i er blevet alt for trætte af at se på dem.

Jeg håber kreativiteten snart bobler igen, så jeg kan poste andet end natur herinde ;)

I vores bette skov, er der mange ting at fotografere. Det gik jeg og grublede lidt over på turen iaften. Tænk alle de ture jeg har gået deromme. Og hver eneste gang kommer jeg hjem med mange fotos!

Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg elsker den rute!! Den er så bekendt at man føler man kender hver en cm. Og alligevel overrasker det mig nogen gange, at jeg stadig kan finde motiver.

Nogen gange skal man kigge godt efter ;) Disse små blomster gemte sig godt i skovbunden.

Her er lige til slut, et foto af Nanna. En kommende fotograf, om fremtiden vil som hun :) Evnerne er der helt sikkert!

ATJUUU og havevandring

Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er mange sure sild værd idag!!! Jeg stor nyser, jeg snotter og småhoster. Feberen lurer lidt og forsvinder så lidt... alt i alt noget træls noget.

Jeg fatter ikke de store mængder snotpapir man kan bruge på een dag!!! Enten er der hul igennem næsen, eller også er den så tæt at man ikke kan sige: Snabela! Uden at lyde ret dum!

Jeg har drukket flere krus varm hyldebærsaft. Næsespray blev købt ind, sammen med flere slags bolcher! I guder hvor er jeg ynkelig idag.

Så den smule krudt jeg indeholder idag, er kun blevet benyttet til lidt havevandring og mariehøneknipsning!

Dog fik jeg også lige knipset Magnoliaen, der er sprunget flot ud!!! :) desværre kan jeg ikke dufte den pga. næsen. Men igår kunne jeg godt lidt.... ih hvor jeg elsker den.

Når (ikke hvis), jeg engang får min egen have, skal der helt sikkert være en Magnolia et sted!

Har i nogensinde nærkigget en Tuja?? Det ligner den er fuuuld af små mariehøns, nu her når den danner nye små skud :) sjovt!

Knap så sjov er jeg lige nu.... så jeg vil finde noget hidsig karrysuppe frem, smide den i microen og snitte nogen bananer deri!!!