Hvad der gemte sig i skyerne!

torsdag den 28. februar 2008


Move your mouse over me

Du har måske allerede opdaget det :) Men ellers så prøv at køre musen hen over billedet og se hvad der gemmer sig i skyerne :)

God tidlig påske!!

(Tak HanneB fordi du gjorde mig opmærksom på at jeg ikke kun havde knipset en stor skyring ;) )

Blomster - skilte og himmellegemer

Jeg har siddet og hygget mig med at lave en stofblomst til min egen jeanstaske :) nu må vi se om jeg bliver træt af at den frynser.

Et lille "homemade" skilt kom også på en ene side af skulderremmen. Bare sådan lige hvis nogen skulle være i tvivl ;)

Midt i alt dette kom manden løbende hen og bankede på ruden og sagde:" skynd dig at komme med dit kamera"!!! Og jeg fræsede rundt for at finde kamera og kort....

Her er hvad han havde fået øje på!! Hvad ER det? Ringen/hjertet er kæmpe stor og helt sikkert ikke fremstillet af et lille enmotors fly! :)

Genbrugs Jeans

onsdag den 27. februar 2008

SÅ fik vi lige en ny overskrift på, bare sådan at det ikke bliver en helt føjeton her ;)
Jeg har været på diverse genbrug idag, for at se om jeg kunne hitte nogen interessante stoffer. Lidt kom der da med hjem, men slet ikke så meget som jeg godt kunne tænke mig ;)

Men produktionen af disse tasker stopper ikke helt endnu. De er stadig sjove at lave, og næste trin på min "to do" liste, er et maleri. Og så skal jeg pakke aaaalt mit sygrej væk (læs: rydde op)... for så at rydde aaalt mit malergrej ud ;)

Og da jeg kan være lidt doven af natur, så gids jeg ikke lave om på "værkstedet" førend jeg føler jeg skal videre!!!

Er der nogen der er i tvivl om at jeg heeelt vildt meget ønsker mig mit eget værelse? Et sted hvor jeg må rode, reagere og småsvine ??? ;)

Taskerne er iøvrigt alle forsynet med en tryklås, så tasken kan lukkes. (Det har jeg endnu ikke fået sat i , på to af billederne her). Og på nederste billede, har jeg lavet en nøglering i samme stof som foer.

De aflagte Jeans - 3

tirsdag den 26. februar 2008

Dette vil så blive det sidste afsnit i Jeans-serien.... tror jeg :)

Den sidste taske er lavet til migselv. En mindre skuldertaske, lavet af et par gamle aflagte af Nanna's... for længe siden ;) Men de passer i størrelsen til en bette taske til mig.

De store er også gode, til de gange hvor man skal til strik-in, eller hvis man er den type der både har kalender, pung, mobil, og meget andet godt med sig rundt. Men jeg har sjældent mere end en pung og en mobillos med :)

Foeret er det samme stof, som er brugt til Nanna's bælte i foregående post! Lækkert og forårsagtigt!

Nanna's bælte

Nanna har selv været igang, her efter skoletid. De der sjove bælter, som mange af os forældre, sikkert har meget lyst til, sådan liiiige at rykke ned "på plads"... er jo et stort hit lige nu.

Nanna ville gerne have et, som ikke alle havde. Og hun faldt over noget fedt stof, i stofbutikken igår :) Så fat i elastik, spænder og stof...

Hun har ikke fået anden hjælp end lidt vejledning og pegen og et par nåle her og der... ja altså i bæltet ;) Så jeg synes det er ret godt gået af en pige som ellers ikke ser sig selv som særlig kreativ :)

Flot gået Nanna!!

Spændet er i grunden smart. For det kan klikkes af og på og flyttes fra bælte til bælte.

De aflagte Jeans - 2

Endnu en taske blev til. Denne gang i et par aflagte Calvin Klein Jeans!! Det må da friste de unge... eller? ;)

Denne gang gik det meget lettere at sy dem. Den helt store forskel er at lavtaljede bukser bare ikke dur til det her :) I hvert fald ikke, hvis man vil have linningen til at være i samme højde hele vejen rundt, når man lukker tasken!

Jeg har EN mere gjort klar til foer. Men mangler stof. Så de må lige ligge stille lidt. Selvom Nanna mener at foerstof da bare skal være det grimmeste man har liggende !!?!?! Hvad er nu det? :) ;)

Tasken er din for 175,- plus porto.

De aflagte Jeans

mandag den 25. februar 2008

Du ved, de der jeans der ligger inde bag i skabet. Dem der, du ved godt,... dem du helt sikkert kommer til at passe igen inden længe!

Hmm dem som du har sagt sådan om, i nu snart flere år ;)

Dem, kan du lige så godt udnytte, til noget andet, for det går jo ikke rigtigt alligevel, ... vel? ;)

Jeg har udnyttet mine til en skuldertaske. En rigtig casual een. Idéen er ikke spor original, jeg ved det :) Men jeg har længe haft lyst til at lave een. Og da jeg så igen så en ovre hos iHanna , så fik jeg lyst igen.

I virkeligheden går jeg med en lyst til at lave en Amy Butler taske kopi. Men jeg mangler lige det helt rigtige stof til den. Så ønsket ligger som sådan en nagende ting i baghovedet!! Men det skal nok kommer :)

Rataouille

søndag den 24. februar 2008

Hahahaha av min mave :)

Jeg har lige set Ratatouille, sammen med familien! Den skal altså bare ses, den er sååå morsom!!
God historie, godt tegnet... bare rigtig godt sat sammen :)

Jeg er een af dem der oftest ser film når de er kommet på DVD. Husbond gids ikke biografer og datteren er nået til en alder hvor det er sjovest med vennerne. Så jeg venter og smækker benene op i sofaen og skramler med slikposen, så højt jeg vil, herhjemme istedet.

Iøvrigt skal jeg også altid tisse midt i en biograffilm, men sjovt nok ikke herhjemme, under en helaftensfilm... Murphey's lov??? ;)

Slå om

Jeg bruger en del af de der sorte kinabøger/notesbøger. Og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg synes de er noget kedelige at se på.
Så idag forsøgte jeg at fremstille et omslag til dem. Men ih guder hvor jeg dog bøvlede med blyantslommen!! ;)

Det gik da til sidst. Men der er nok lettere måder at gøre det på, end den jeg valgte :)

Ved siden af bogen, ligger der endnu en nålepude. Den lavede jeg igår, mens jeg ventede på at vi skulle om til mine forældre og holde Nanna's og mine forældres fødselsdag, alle på een gang ;)
Den er svær at få rigtigt pæn i kanten, når man, som jeg, kun har lavet den ud fra nogen cirkler. Men den er nu meget sød!

Lidt mere...

lørdag den 23. februar 2008

Lidt mere blev syet igår aftes. En nålepude, der mest af alt ligner en sofahynde ;) Men tilgengæld i en god størrelse, så der er plads til nogen nåle.

Nålene i puden er nogen jeg selv har lavet, så de har ret store hoveder!

Jeg har også mange gange bøvlet med disse tissue-covers. Og hveeer gang siger jeg "aldrig mere"!!! for jeg kan simpelthen ikke få dem ligeså pæne som dem jeg ser på nettet.

Den til højre indeholder bind... et rent tilfælde. For jeg forsøgte faktisk at lave etuiet til venstre... men det blev for kort og for bredt.

Andet forsøg, til venstre, blev bedre. Men jeg synes det er svær at sy enderne uden den danner folder, fordi foeret er længere end yderstoffet..... eller er det omvendt? ;) :)

Men lur mig, om ikke jeg skal prøve det igen... jeg kan ikke lade være alligevel.

Lidt småting

fredag den 22. februar 2008

Idag har været lidt en off dag for mig. Helbredet driller og det går ud over humøret...

Alligevel har jeg dog fået kreeret lidt småting :) En nålepude... som der nok kommer flere af, fordi den er sjov at sy.

Og nogen små kattelegetøj, med katteurt indeni ! Tro mig, de virker!! ;) Min Miss Mis, fik een at lege med og gik helt agurk. Og senere kom hun og ville overfalde hele æsken med urter !!

Nu har jeg så lige været ude og handle. Deriblandt en lille smut ind i genbrugsbutikken. Det er altid sjovt at se om man kan få lidt med hjem, til det kreative.

Maden skal på bordet inden længe, så jeg må hellere igang. Det står på mexicanske pandekager med salat og kryderfars her :)

Tillykke Nanna

torsdag den 21. februar 2008


Igår var det Nanna's fødseldag.... min "lille" pige, blev 14 år!!! Forstå det, hvem der kan :) Jeg vil ikke fortsætte med en hel stribe klichéer... Men skulle lige sluge at det rent faktisk var f j o r t e n år! ;)

Det var en stille dag, med gaver fra morgenstunden og brede smil. Og ikke mindst en telefon der glødede med sms'er :) Man har vel venner ;)

Festivitassen gemmer vi til på lørdag, hvor vi holder dobbeltfødselsdag. For Nanna blev nemlig født på min mors fødselsdag. Og nu mener de begge de er "voksne nok" til at kunne holde fælles fødselsdag ;) Ellers har det i mange år været Nanna's alene!

Tillykke med igår min store tøz!!! Du er en ener - glem aldrig det ;)

Potpori hjerter

onsdag den 20. februar 2008

Jeg har idag siddet og syet hjerter. Hjerter med dejlig fyld af lavendel :) der spreder sine duft i stuen.

Fingrene er tilgengæld ømme af at føre nålen nu. Men jeg er tilfreds. Jeg har udført noget idag!

Nu vil jeg ud og småhandle lidt. Og samtidig købe nogen poser, som de kan være i, så ikke al duften bare forsvinder ud i mit hjem! :)


Edit: Nu også med indpakning :)

Jeg har ryddet op i krogene

søndag den 17. februar 2008

Jeg har ryddet lidt op her og der :) Og derfor har jeg ude til højre oprettet en lille "Til salg" side. Du finder linket under "Om mig"!

Kig derind og se om der er noget, du ikke kan leve uden ;) Der er både lidt malerier, tørklæder og bamser. Mere vil måske komme til :)

Endnu en lille spids til halsen

Jeg har byttet mig til et nøgle Noro Silk Garden! Det er noget sjovt noget med det garn. For man forelsker sig let i de smukke farver, men det kradser altså!! ;)

Men det skulle prøves, så derfor et garnbytte,... bare sådan for at mærke!

Jeg lavede igen Sifka's Spidser, som er så hyggelige at lave og som er en sjov lille sag at iføre sig :)

Der gik helt nøjagtigt et nøgle til tørklædet. Der var kun lige garn nok til at hæfte enderne med ;)

Nu vil jeg skylle det op med lidt balsam, og derefter blokke det... for at strække spidserne en anelse mere :)

En fryd for øjet

fredag den 15. februar 2008

Simpelthen rent og uforsødet forår i min stue ;) Manden begavede mig med en skøn buket af tulipaner og nogen skønne blomstrende grene, igår!

Jeg elsker tulipaner i alle mulige skønne farver. Og de der grene, som jeg ikke ved hvad er for nogen, er bare SÅ dejlige :)

Jeg nyder at se på dem hver gang jeg lige går forbi...

Dog har jeg ikke siddet hjemme og kigget på dem hele dagen idag. Jeg har været ude at handle for svigerfar og for migselv.

Jeg har ledt efter en ca. 80 cm lang lynlås, med to "dimmere"... øhh de der ting man lyner op med. Hedder det ikke bare en dobbelt lynlås? ;):) Men jeg kunne kun finde sort, blå og hvide versioner. Jeg ville da gerne have en grå, eller måske en pangfarve...

Jeg kom ikke ud til nabobyen hvor min stofbutik ligger, så der har jeg endnu ikke kigget... men det kunne jo være Dorthe havde een...
Jeg er nemlig ved at kopiere en taske fra nettet jeg er HELT vild med. Og som jeg igår sad stort set hele aftenen, for at regne ud!! Så nu skal det testes.

Og i kender det sikkert... det er NU man vil teste... men desværre sjælden NU man lige har materialerne ;)

Men jeg FIK fat i en rundpind str. 5 idag, så nu vil jeg strikke en omgang Spidser mere, tror jeg .... Nu må vi lige se... jeg vil så meget de her dage, men får i virkeligheden gjort så lidt ;)

Slips på rad og række

torsdag den 14. februar 2008

Den har været læææænge undervejs, har den :) Men nu er den her! Nanna's slipsenederdel.
Idag er lidt en off-dag for Nanna, så jeg er en smule i tvivl om, hvordan den sådan helt nøjagtigt blev modtaget!

Og af samme grund, kun dette ene billede med nederdelen på. Men jeg er tilfred, for jeg kan i det mindste vise nederdelen frem, som værende færdig!

Jeg har for første gang bøvlet med linning og lynlås! Det ser måske ikke proffesionelt ud, men det virker ;) Jeg vendte knaphullet forkert, men det virker! Jeg havde kun en metallynlås, men det virker.... og det er jo det vigtigste , ikke? ;)

Katten derimod synes godt om den, med nåle og det hele. Jeg fandt hende, efter at have spist frokost, liggende oppe midt i dyngen af nåle-sammensatte slips!! Spindende og halvsovende :) Hun er da ret heldig hun ikke blev nålet fast i det hele!

God dag til jer alle derude!!

Sy din egen konfirmationskjole

søndag den 10. februar 2008

Sådan lød det i artiklen, som fangede vores opmærksomhed :) For hvor sejt ville det lige være at gå op i kirken i egen kreation? ;)

Arrangementet foregik hos Modestoffer i nabobyen Vejen, hvor indehaveren Dorthe havde åbnet butikken for os. Og helt ærligt, kan man vælge bedre rammer at boltre sig i??
Vi var kun 3 tilmeldte, hvilket i og for sig var ret dejligt, blev vi enige om. For der er god tid til hver enkelt, om man ikke har mange sy-år på bagen. Kyndig vejledning og hjælp i lange baner, var der ihvertfald fra underviseren Marlene!! Tak for din tålmodighed Marlene!!! ;)
Øverst ser i Nanna til venstre og Mette til højre. Herunder ser i mig til venstre og Mette's mor Jonna til højre :) Iiiih hvor vi altså arbejder!

Tredje deltager var Julie og mor Inger, som i ser herunder. Julie er en hamrende modig ung dame, som faktisk lavede enormt meget selv på sin kjole! Flot gået Julie!!

Nanna og Mette havde begge valgt en korsage, eller meget lignende. Nanna's helt i glat snit uden så mange dikkedarer. Dog med stivere... "Hvad HAR du lokket mig ud i Nansen?!"

Mette's, ja den glæder jeg mig til at vise jer. For de har bare bakset med metervis af tyl, som er lagt i sirlige folder hen over korsagens forstykke. WOW! Nu foregår der vist en kamp mellem englen på den ene skulder og dæmonen på den anden, om hvorvidt der skal sys perler på også ;)

Julie har valgt en smuk enkel kjole med empiresnit og et diamantspænde, fundet i butikken, midt på. Som sjovt nok matcher totalt til hendes sko.


Nanna's nederdel bliver i en flot snit, der er kortest fortil og længere bagtil, med en længde til knæene foran. Inderst et lag satin med vidde og dernæst 2-3 lag tyl. Det skal vist ses førend man kan se det smukke i det ;)

Men vi må tilstå at vi fik vores sag for, Nanna og jeg. Jeg har aldrig prøvet at lave en korsage før, og tog derud i den tro at vi da blev færdige idag med Nanna's tøj! Jeg skulle blive MØJ klogere ;) For sådan en sag tager alligevel en pæn portion tid! Så vi tog hjem med en korsage der ikke var færdig og en nederdel der end ikke er påbegyndt ;)

Vi har en dag til gode endnu, og jeg glæder mig meget til at fortsætte projekt Konfirmationskjole!

Tak til jer alle, Dorthe, Marlene, Julie og Inger, Mette og Jonna... i har alle været super dejlige at være sammen med!

En beslutning blev taget

lørdag den 9. februar 2008

Jeg tog en beslutning. De kom istedet til at se sådan ud :) ikke så meget bøvl her!!
Jeg droppede at sende ledningen nedenom og ud... det blev simpelthen for grimt lavet! :)

Så nu har jeg to stk. med rullekrave ;) Flere kommer måske til hen ad vejen!

En lomme til lommen

En lille lomme, til når iPod'en skal i lommen :) Jeg var lidt for nærig til iPod sokker til maaange penge. Så jeg forsøger mig med egen produktion.

Men som det måske tydeligt fremgår, er jeg ikke nogen knag til det der med at "regne ud", indenfor syning. Så hullet i bunden til ledningen , er fx ikke syet.

Kanten rundt for oven, er ikke syet særlig pænt, for sådan en iPod er ikke ret stor, så derfor er lommen det jo heller ikke ;) Og trykfoden synes pludselig MEGA stor !!! Og jeg synes nu der skal foer i, som er blødt og lækkert!!


Som i nok fornemmer, er der en bagtanke med denne post. ;);)

Mon der er nogen derude der allerede har lavet een lignende? og som vil dele fremgangsmåden?

Jeg gider ikke diverse stropper og lukninger. Det synes jeg næsten altid er bøvlet. Så hellere et "slim fit"... altså så den LIGE passer, så man skal skubbe iPod'en ud.

Gode råd, fif og ideer modtages med kyshånd!! Eller har du allerede lavet een, som jeg ikke kan leve uden... kan vi måske finde ud af et bytte med noget? :)

Kan du så snart lære det?

fredag den 8. februar 2008

Jeg har idag fået en vældig opsang af familien herhjemme. Jeg er ikke ret tit god til at købe noget til migselv. Jeg står tit med noget i hånden og ender med at sige at jeg ikke behøver og at det er bedre de andre får!!

Det er noget der ligger dybt dybt i mig og som vist kommer hjemmefra.

Men så blev det nok for manden idag. Og han forærede mig denne, for han synes det var min tur til lidt selvforkælelse og jeg har længe sukket efter at kunne høre lydbøger. Det har jeg godt nok også kunnet før, på cd'ere på min gamle discman ;) Men så kunne jeg ikke tage en tissetur midt i det hele uden at skulle starte forfra igen. OG den var pænt uhandy!

Ihh jeg er nu glad for den altså :) Men jeg sidder stadig med følelsen af at jeg jo ikke behøvede!

Jeg lovede jo

torsdag den 7. februar 2008

Jeg lovede jo at vise hvad der røg i posen igår, hos B C Garn :)

Først en lækker rosa/lyngagtig Lucca! UHA Det er lækkert. Og det ender som enten et lækkert tørklæde eller måske endnu en lille Noni taske.

Og det vigtigste igår, var dette grå Lucca, til Nanna's Haven tørklæde! :) Så jeg har egentlig slet ikke tid til at sidde her jo. Jeg burde strikke på tørklædet!

Men for at der ikke skulle gå totalt Lucca i det, havde jeg hjemmefra, lovet migselv, at jeg skulle tage noget andet med hjem også! Det blev til dette lækre Soft Silk. En hamrende skøn grøn farve som jeg glæder mig til at svinge om halsen. For ja, det bliver nok til endnu et tørklæde ;) Men et let et som kan bruges her i foråret. Nogen ideer??

Sidst men ikke mindst! Jeg har længe været træt af at miste masker, når jeg lagde mit strikketøj i tasken. Eller for den sags skyld hjemme i strikkekurven. Orden er ikke noget jeg er meget plaget af, så der bliver rodet, flået og hevet i det der nu kan findes i kurve og tasker.

Så nu har jeg købt sådan et sæt søde stoppere her. Der gerne skulle forhindre flere tabte masker ;)


Ellers foregår dagen næsten sådan her, efter diverse indkøb for magens far!! Miss Mis har fundet et solstribe at slænge sig i :) Hun lå og roterede som en gris over et bål !! Det var vældig underholdende at se på, men også misundelsesværdigt...

Jeg vil være kat i mit næste liv!

Besøg fra Ravelry.com

onsdag den 6. februar 2008

Så er jeg lige hjemvendt fra et lille træf hos B C Garn i Kolding. Der var besøg fra det store Amerika, nærmere betegnet Kimberly/Somebunnyslove, fra Ravelry.com

Jeg er jo som altid ret nervøs når jeg skal møde mange mennesker på een gang :) Godt nok kendte jeg jo et par stykker fra et strikin og nogen via deres blogs. Meeen det ændrer ikke på sommerfuglene i maven :)

Men det blev gjort til skamme. Jeg var godt flankeret af Julia, Britta, Tineke og Bettina, som jeg følte mig SÅ godt tilpas sammen med :) Derudover "kender" jeg jo Maja fra Garn.dk og jeg føler jo lidt jeg kender Anne fra "Hverken fugl eller fisk". Og Hanne fra "Haaar du nu købt garn igen;) " har jeg jo også læst med hos.

Så det var jo slet ikke så slemt. Og har jeg glemt at nævne nogen, må i endelig ikke tage det højtidligt, for jeg er SÅ dårlig til navne!!! Så skriv det til mig ;)

Alt i alt var det hamrende hyggeligt. Først at lytte til en sprudlende og sød Kimberly, der i den grad smittede med sin entusiastiske strikkehumør!! Så dele en sandwich og en vand med dejlige strikketøzer mens man gramser hyldemeter efter hyldemeter af garn, mens man sukker over at pengepungen slet ikke er stor nok! Jamen kan det så blive ret meget bedre? NEJ! ;)

Jeg beherskede mig, som altid derinde. Jeg købte "kun" 4 bundter Lucca og 2 bundter Soft Silk.
Med mig hjem havde jeg også et SKØNT sjal, strikket og hæklet i Kauni, af Britta! Hun er en engel og laver de smukkeste ting! Vi byttede også noget garn. Hun manglede noget Lucca og jeg sukkede efter at prøve noget Noro Silk Garden... sååå bytte bytte købmand! ;)

Billeder må i vente med til imorgen. Der er ikke ret godt lys lige nu og jeg orker ærligt talt ikke ;)

Tomme lommer

tirsdag den 5. februar 2008

Tomme lommer kan jeg desværre ikke gøre så meget ved. Men når teenageren er blevet træt af kroner på lommerne, som har været et hit længe, SÅ kan jeg gøre noget.

Lommerne blev skiftet ud med nogen i egne farver! Helt sikkert ikke et par bukser de andre har magen til! Jeg sprættede lommerne af og op, så jeg kunne se hvordan de var foldet fra ny. Så de nye lommer er foldet magen til de gamle.

Inden filten blev lagt væk idag, fik jeg også leget lidt mere med det. Jeg har fået lavet en dåse til blyanter, eller hvad man nu kan bruge sådan en til.

Omviklet med filt hvori der er klippet huller, så man kan se noget kulørt indenunder! Nede i bunden af dåsen ligger der en rød filtmåtte, så dåsen ikke skramler og enderne på blyanterne ikke bliver ødelagte. :)

Sjovt lille projekt. Bortset fra at min Spraylim døde inden jeg fik limet stoffet på!!

Magnetiske blomster

mandag den 4. februar 2008

Filten blev fundet frem idag og nogen små blomster med pålimede magneter, blev fremstillet.
Meningen er at de så kan bruges på whiteboard eller køleskab :)

Nogen små farvebomber der kan lysne lidt op.

Nanna og jeg har idag meldt os til noget spændende noget ! Vi har tilmeldt os i vores sy/strikke butik, hvor vi næste weekend kan komme og designe og sy en unik konfirmationskjole!! Nanna får på den måde en helt unik kjole :) Og der spirer en følelse af at det er ret cool at iføre sig "Made by Nanna og Mor" på den store dag i maj :)

Der er kyndig syhjælp hele vejen igennem. Et lager af stof, knapper, pynt og alskens ting, lige rundt om een. Det kan simpelthen ikke blive mere spændende ;)

Klar til gåturen

lørdag den 2. februar 2008

Imorges, da jeg havde kigget lidt på tørklædet, blev jeg enig med mig selv om at jeg var stoppet for tidligt. Så jeg pillede aflukningen op igen, og strikkede det længere endnu.

Nu måler det lige omkring 2 meter, så den kan nå to gange om halsen og stadig hænge lidt ned :)

Og da jeg føler at jeg altid må drive rovdift på Nanna, når jeg skal bruge model. Løb jeg lige hen i min mors tøjbutik og lånte "hende den halve"! Hun er nu også lidt bedre til at så heeelt stille, her om aftenen i dårligt lys ;)

Fakta om tørklædet :

Opskrift: Spidser ovre fra Sifka
Garn: Noro Kochoran col. no. 47
Pind: 6
Tørklædets længde: 2 meter
Tørklædets vægt: 89 gram