Starten er gået

onsdag den 31. oktober 2007

Starten til Cherry-tørklædet er gået! Jeg startede igår aftes og nåede kun et lille stykke :)

Men det er da osse det forbaskede garn!!! Man MÅ stoppe op hele tiden og lægge det til kinden til Angoraen, ... og udstøde et langt gennemfølt AAAHHH!!!! ;)

Jeg er spændt på der hvor jeg skal sætte hver anden maske på en maskeholder... og så strikke videre i andre farver og sååårn.... DET har jeg ikke prøvet før... så jeg er spændt på om jeg laver smadderkage i det.

Igår var jeg i nabobyen, for at finde taskehåndtag, i den lokale garnbiks derovre. Men de var desværre for dyre. Og de havde kun bambus eller klare acryl håndtag. Hvorfor er det så svært at finde håndtag her i DK?

Det kan da ikke passe at jeg er den eneste dansker der mægtig gerne ville købe lækre, kulørte håndtag til Noni's opskrifter?

Sådan ser mors taske ud, indtil videre. Billedet er taget i aftenlys og der mangles foer, grønne blade og håndtag. De håndtag der er på billedet er brune og passer slet ikke til, i dagslys. Så min mor besluttede at jeg bare kunne strikke nogen håndtag til den.

Meeen jeg håber nu at finde en anden løsning....

Håndarbejdsmesse

søndag den 28. oktober 2007

Jeg var afsted til Håndarbejdsmesse i Fredericia idag. Min mor og jeg tog derop, lige til de åbnede. Men allerede efter ½ time, var der maaange mennesker :)
Men der var så skisme også super mange lækre ting, der møj gerne ville springe ned i tasken til een ;) Men jeg var mere end alm. behersket idag!!

Jeg har KUN købt Noni strikkeopskrifter på DANSK... endelig ;) Ingerlise Lebech, jeg glæder mig til de næste!!

Den ene opskrift fik jeg af min mor, fordi hun nu synes jeg fik så meget ud af dem ;)

Ellers faldt jeg over et par sjove små taskehåndtag. Dem skal jeg se om jeg ikke kan få noget ud af.

Der var også masser af namze-garn deroppe, meeen jeg købte jeg jo igår ;)

DOG fik jeg gramset på Noro Kureyon... som jeg har villet SÅ længe..... meeen det er lidt krads. Nu vil jeg bare gerne have gramset på Noro silk garden osse... men det så jeg ikke nogen steder!

God dag, var det :)

Beherskelse

lørdag den 27. oktober 2007

Var hvad der måtte til idag... i store mængder :) Da Nanna og jeg tog på garnudsalg hos BC Garn, i Kolding.

Hvor var det dog svært at lade garnet ligge, når det nu var så billigt ;) Problemet er jo bare at det tilsammen måske ikke længere er så billigt endda !

Men jeg er stolt... jeg beherskede mig nemlig! Men det er også lidt lettere når de ikke tager dankort og man har besluttet sig hjemmefra, for et max.beløb.

Jeg har for første gang gramset på Angora garn, og det kom der 4 fed med hjem af!! UHA det er super lækkert! Nanna proklamerede at det ville hun gerne have benvarmere i.... WHAT?! Man bruger da ikke vamset lækker Angora nede om anklerne? ;)


Jeg fik også lidt Lucca med hjem. Jeg har i et stykke tid irriteret mig over manglen på blå farver. Så jeg tog en lyseblå og en lækker meleret blå med hjem. Bare et fed af hvert.

Til slut fandt jeg et par bundter i 10 kr's kassen. Jeg aaaner ikke hvad det er... kun at det føles som uld ;) Jeg regner med striber og blomster af det...

Faktisk slap jeg med lige knap 300 kr... og det synes jeg er nådigt sluppet.

Jeg så andre slæbe afsted med en DEL mere... ingen navne nævnt ;) De skal nok selv afsløre sig selv!!!

Det var faktisk fedt lige at få sat ansigt på en masse!

Den første jeg mødte var Jette, som jeg før har mødt :) Vi genkendte ret hurtigt hinanden, hvor hun stod i en MEGA lang kø, da jeg ankom!

Dernæst stødte jeg ind i Erna, som jeg også har mødtes med før. Vi fik gramset end del garn, før de næste kendte ansigter ankom ;) Og så stødte jeg ind i... eller osse var det omvendt : Tineke, liiiige herude fra min naboby!!

Derudover stødte jeg ind i : Birgitte, Dea, Nicoline, Tine Ditmar mfl. fra hobbynettet. (jeg er dybt ked af at jeg ikke er ret god til navne)

Og pludselig spottede jeg et par kendte ansigter i mængden: Liselotte og lige i nærheden, Ella. Der var kommet helt fra det nordjyske. Liselotte, hvor meget må bilen laste?? ;)

Jeg håber at møde jer igen en dag, hvor der er bedre tid til at snakke :)

Øjne i natten

onsdag den 24. oktober 2007


Jeg får bare ikke lavet ret meget de her dage!!

Igår fik jeg taget billeder af mit garn og lagt det ind på Ravelry. Så nu er jeg ved at være helt up to date derinde ;)

Og til aften/nat tegnede jeg lidt i Illustrator! Et øje blev det til. Det skal ikke bruges til noget... men jeg kedede mig bravt og anede ikke lige hvad jeg skulle give mig til :) (billedet ses bedst i stort... klik på det)

Jeg er ellers ved at strikke ENDNU en Noni/Tina taske, i Koksgrå og grå. Den skal min mor have...

Jeg ville ellers også gerne strikke Cherry tørklædet fra Boligliv, men mangler lige noget tyndt garn, til mellemstykkerne :)

Indendørs efterår

søndag den 21. oktober 2007

Jeg har slæbt efterårets farver indendørs idag og ladet kulden blive ude :)

Efter en gåtur idag, fik jeg sådan lyst til at knipse alle de smukke blade. Så jeg samlede sammen, så lommerne blev tykke!!


Så jeg har en stue der i den grad ligner et bombet, et eller andet...

Opstillingen jeg har brugt er:

To stærke lyskilder, en stor glasplade, 4 drikkeglas, et stooort stykke stof, marmorkugler og et kamera!!


Så nu vil jeg lette mig herfra og rydde op igen... det er nu altså det værste ved det ;)

Men jeg elsker at lege med farver og lys!!

De originale billeder kan ses på min Flickr3 konto :) Der er de uredigerede... ud over at hjørnerne er gjort runde altså...

Efterår

lørdag den 20. oktober 2007

Der er efterår derude.... smukt er det altså!! Men ih hvor jeg ikke bryder mig om kulden der kommer snigende på denne årstid.... det gør ikke godt for mine led.

MEN jeg skal ud og tage flere billeder af efteråret... farverne....

Men hvorhenne? Jeg vil så gerne knipse røøøøde blade... de er så smukke, men har ikke selv nogen i haven... ej heller på den rute rundt i området jeg plejer at gå :)

Nå skidt... efteråret og vinteren kommer uanset...

Idag var vi i Fredericia messecenter for at se biler og bunker af kramboder :) Jeg elsker det!
Næste weekend er der håndarbejdsmesse deroppe... der skal jeg også derop :)

Slipsenederdelen

torsdag den 18. oktober 2007

Så er hun næsten klar, hende Nansen :)

12 slips ligger klar til at blive syet sammen. Men vi kunne godt bruge flere!!

Og vi er også stadig lidt uenige om fremgangsmåden!! ;)

Så vi råwer lige igen om at vi søger at overtage gamle slips, der alligevel bare hænger bagerst i skabet og ikke rigtigt vil blive brugt igen.

Moderen har nemlig et par ideer mere i ærmet, der inkluderer slips!!! ;)

Har du nogen slips du vil af med? Så fly fluks en email til : momsen(@)stofanet.dk , uden paranteserne.... og du vil få vores adresse.

Eeeeendelig færdig!

onsdag den 17. oktober 2007

SÅ blev tasken heeeelt færdig, med foer, håndtag, snaplås osv :)

Igen en taske jeg ved jeg vil komme til at slide op!! Ligesom sidst var foer en pestilens at sy i... jeg bliver aldrig gode venner med nål og tråd, på den måde. At sy i hånden er bare for hårdt for mine fingre.

Som bund har jeg igen slagtet et ringbind og foret stykket som ligger mellem taske og foer. Det fungerede fint med den sidste trods en stiv regn og ruske-dag! :)

Foer består af en dug jeg købte, som var det stof der bedst faldt imed striberne på tasken. Selv stofbutikken havde ikke rigtigt det der sagde "bang"!!! ;)

Godt på vej

mandag den 15. oktober 2007

Så er tasken godt på vej til at blive færdig :)

Jeg har dog ikke noget der er egnet til foer, synes jeg.... Så derfor kun denne "line-up".

Blomsterne endte med, begge at være den mørke-røde-vin-bordeaux-farvede!!! Jeg synes de andre farver virkede forkerte sammen med.

Jeg havde dog en lyserød blomst liggende fra sidste produktion, som jeg forsøgte at holde op på tasken også. Meeen tror nu jeg hælder mere til de to ens.



Bladene er også fra sidte gang jeg lavede Noni tasker. Dejligt, så skal jeg ikke først strikke dem også. :)

Jeg har her et billede af blomsterne også. De er strikket i Cascade220. Det originale Noni garn. Det er første gang jeg prøver det og HELT sikkert ikke sidste gang.

Det er super blødt og lækkert og valker rigtig godt!!! Hvor var det nu lige man kunne købe det, herhjemme?? (den ene blomst er valket, den anden ikke).


Så var vi klar til valkning

søndag den 14. oktober 2007

SÅ, fik jeg taget mig sammen, til at valke tasken. Jeg havde ellers tænkt at vente, til jeg havde blomsterne færdige også. Men blev enig, med migselv, om at det nok ikke var så smart, at blande en grå taske, med lilla og pink blomster, i vaskemaskinen ;)

Så nu er tasken færdig og mangler at tørre, få foer i og håndtag på!!

Jeg har ikke taget mål før og efter denne gang, men kun taget før og efter billede, set i forhold til den sidste taske, af samme slags.



Farverne på billederne, er en smule misvisende, da de er taget nu her til aften, i tungstenslys. Det er bare ikke optimalt.

Men når tasken er HELT færdig, med blomster, hanke og det hele, lover jeg et udendørs foto med farver der er rigtige ;)

Farveflimmer

lørdag den 13. oktober 2007

Så fik jeg strikket den blågrå Noni færdig!! Og nu sidder jeg så og grubler lidt over hvilke farver blomster jeg vil have på den.

Jeg har 5 farver liggende, som jeg synes passer til tasken.... Men det er lige det der med at vælge.

Jeg kan have max. 3 farver blomster på, når det skal være en Noni Camelia blomst, da den fylder en del.

Jeg tænkte på fra venstre at bruge farve 1 - 4 og 5 (1 og 5 er ikke ens selvom det lidt ser sådan ud her på billedet).

En anden god ting, er at Carstens far nu er i kommunernes vold... forstået sådan, at der ER en ældrebolig ledig her i byen, for det oplyste vores kommune os. Og det ved hans hjemkommune nu, så de har speedet op og gav os et møde og en underskrift på under 24 timer. Så nu er det op til kommunerne imellem at godkende de ting der nu skal, førend at han kan flytte hertil.

Det bliver så meget lettere at hjælpe ham, når han er tæt på. Og både han og vi, vil være langt mere trygge. Både ved det at vi har hinanden tæt på og at boligen, er langt bedre indrettet, end det han har nu.

SÅ vi venter og krydser fingre og tæer!!

Mens vi venter

torsdag den 11. oktober 2007

Jeg ville egentlig gerne igang med "forbryder" trøjen og med et andet projekt jeg også havde i tankerne. Men til begge dele mangler jeg rund-og strømpepinde!! Og da jeg skal udenbys for at finde pinde, ville jeg ikke køre kun efter dem.

Så i aftes gik jeg istedet igang med endnu en Noni taske :) Magen til den grønne og brun-stribede jeg lavede i maj :)

Denne gang i en grå og sjov gråblå, Lucca. Og med blomster i 3 farver Cascade 220 :)
Og håndtagene er nogen af de super billige jeg fandt i Stof2000!! De tømte lageret ud for kort tid siden.

Samtidig fandt jeg farver frem til endnu en taske... hvis nu det går hurtigere end beregnet, at lave den jeg er ved nu ;)

Den vil blive med striber i brun og lyserød. Og blomster af samme garn som til den jeg er ved. Håndtaget er igen fra samme knaldgode udsalg som de transperante. Meeen lad os nu se ;)

Shibori bubbles my way

tirsdag den 9. oktober 2007

Sådan kom det så til at se ud, tørklædet! :)

Jeg er i et stadie af "lad os nu se om jeg kan lide det imorgen"!

Jeg synes ikke det er endt op, lige så smukt som de andres, jeg har set på nettet. Der ser det ud som om boblens "rod" er strammere bagefter.... hvis i forstår!

Det skal dog siges at jeg synes ideen stadig er fed og er slet ikke i tvivl om at det nok skal blive brugt. Spørgsmålet er om det bliver et yndlingstørklæde!

Fakta:

Tørklædet fik først en 30 graders kvikvask på 30 minutter. Det var slet ikke nok.

Så fik den en 40 graders kvikvask på 30 minutter og så endte det som det ses her.

Ingen bristede bobler eller knækkede elastikker... heldigvis!! :)

Så' det nu!

Tørklædet er nu lukket af og besat med glaskugler i forskellige størrelser.

Jeg har nu spurgt mig til råds, om hvorvidt der set ud til, at jeg strammet garnet over kuglerne
tilpas eller for meget... og når jeg får grønt lys... SÅ ryger det i vaskemaskinen på 30 grader.

Jeg vil helst ikke, bare smide det i og så bagefter, få at vide at jeg da bare kunne have spurgt mig til råds, efter, at alle kugler har sprængt garnet ;)

Tørklædet måler, før vask, 232 cm x 35 cm og der blev brugt 208 g Kauni.

Jeg har dog en "bekymring"; kanterne ruller sådan :( Og det kommer garanteret til at drille under valkningen... sådan at tørklædet får tykke kanter... og det vil jeg jo ikke gerne have!!!

Jeg overvejer at forsøge at presse kanterne lidt med et strygejern, inden vask.

Uhh jeg er spændt....

Mon jeg kan?

mandag den 8. oktober 2007

Nu har jeg i hvert fald købt det!! Garnet til opskriften ....

Nu mangler jeg bare to stk rundpinde!

Men jeg TØR næsten ikke gå igang.... for hvad nu hvis jeg ikke kan? Hvad hvis den ikke passer bagefter? Hvad hvis det går totalt i fisk?

Havde i det også sådan da i første gang stod overfor et stykke strik, som ikke bare var et tørklæde eller et retstrikket sjal?

Jeg har aldrig strikket tøj før og da SLET ikke med mønster i !!! Jeg aner ikke hvordan jeg skal føre det farvede garn med mig op langs det hele *Griner*

Spring i og se så om du kan svømme.... eller....

Jeg lever stadig

Aj 5 dage uden blogning, det ligner mig slet ikke!!! :)

Der er ikke sket noget. Jeg har været været optaget af andre ting.... blandt andet at sidde oppe om natten :(
Og så har min farmor haft 90 års fødselsdag! Gaven var en kæmpe succes og hun smilede gennem tårer og uddelte store kram!! Hvor er hun dejlig at glæde :)

Gaven blev afleveret med dette digt:

Buketten

Hver gang du et blad i kalenderen vender,
vi otte, en buket dig sender.
Vi håber buketten vil fryde dit øje,
og duften hver gang dig fornøje.
Tolv gange det på din dør vil ringe,
hver gang vi en kærlig tanke vil bringe.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen,
ønskes du af....


Bær over med mig, jeg er ikke vant til at digte, men skulle have budskabet ud på en eller anden måde :) Dette digt blev afleveret sammen med en flot langstilket rød rose.
Jeg synes ikke hun skulle have een af årets buketter den dag hun holdt fødselsdag, for der ville allerede kommer mange bukketter. Så hun får den første buket den 1. november istedet :)

Ellers er her ikke sket det store.

Jeg strikker på livet løs på det kedelige tørklæde og det måler nu 215 cm. Så jeg mente igår, at jeg skulle valke idag. MEN jeg tror lige jeg strikker en farverapport færdig. Så det bliver nok først imorgen.

AJ og en anden ting.... CHOK!!! Jeg har en næsten voksen datter !!! GISP !!!
Til farmors fest i lørdags, fik jeg et godt kig på Nanna, sammen med MANGE kommentarer fra familien som vi kun ser ved festlige lejligheder, om at Nanna sørmer var blevet en næsten voksen og smuk pige....
DET ER HUN JO!!! For filan... hun ligner efterhånden en ung dame og ikke en lille pige!! *sniff* tiden flyver bare alt alt for hurtigt. Ja det lyder sikkert som en træls floskel... men hvor er det sandt.
Samtidig er jeg utroligt stolt af min pige! Hun er klog, køn og har heldigvis fået mange gode værdier ind under huden. Ikke alt sammen noget jeg kan tage æren for, men hun er ret god til at sortere i hvad der er skidt og kanel.

Min store pige *smiler stolt*

Efterår

onsdag den 3. oktober 2007

Der er ingen tvivl mere....efteråret er i den grad over os! :)

Jeg var ude at gå en tur alene, både igår aftes og nu her for et øjeblik siden.

Farverne er ved at blive rigtigt smukke, gyldne, gule, røde, brune.... flot!

Jeg går næsten altid den samme rute.

Ind igennem skoven, op og ned af bakker. Over åen og hen langs med den, hvor der er så flot! Om langs møllesøen, hvor den ældste Danske igangværende mølle, producerer velsmagende havregryn og andet guf.

Lige forbi og hilse på svanefar og svanemor, som igen ingen unger har. De er nysgerrige og en smulle bestemte. De hvæser og brummer altid når man kommer lidt for tæt på,...og det må jeg jo tilstå jeg gerne vil!! :) Så går turen resten af vejen rundt om søen, til de gamle fiskedamme og det smukke bibliotek, hvor der er flotte guldbelagte fisk, malet øverst på bygningen.

Så er jeg næsten hjemme igen... Turen tager 1 til 1½ time, i mit tempo, med kamera og lyst til at suge til mig af indtryk, hele vejen rundt.

Nu kommer det praktiske. Jeg skal have ordnet en gave til min dejlige farmor, der fyldte 90 igår. Hun skal have en gave på lørdag og hun kan glæde sig til at få en stor buket, hver måned i et helt år. Bragt til døren, så hun bare kan vente, glædes og nyde!! Hun ønsker sig sjældent noget, da hun mener hun har hvad hun behøver. Men hun er meget glad for blomster... så jeg tror hun bliver glad.
Se billederne i stort format... klik på dem :)

Et forsøg

mandag den 1. oktober 2007

Jeg er igang med striber, efter opskrift ovre fra Liselotte. Jeg prøver den af flere grunde... nemlig som afveksling for det usigeligt kedelige jeg er ved at strikke til shibori tørklædet, og som test for at se om jeg kan finde ud af at strikke pænt jævnt, når det er så småt. Og for at træne fingrene lidt.

Jeg kan normalt ikke strikke med så små pinde uden at få ooondt (str.3).
Det fik jeg også efter stykket på billedet... men nu må vi se om jeg kan holde til det i fingrene.

Ellers står det lidt stille her. Jeg har haft nogen dage med grimme ledsmerter og har nærmest boet i tykke sokker, sweatre, varme drikke og varme tæpper!!! Jeg håber ikke det skal blive ved sådan.

Idag kommer Nanna hjem fra weekend hos skoleveninden :) Jeg glæder mig!!

Edit: AJ hvor underligt...først nu ser jeg at tørklædet matcher med banneret for oven :):) Og ØV jeg skulle vist have sluttet bølgerne med en vrangpind....øvøvøv.