Det dufter....

tirsdag den 31. juli 2007


Så dufter det igen rent i det lille hjem! Jeg gaaad ellers ikke... men en støvallergiker ville ikke have det rart i mit hjem mere...
Så mutter har svunget rundt med kost og spand!
Så NU kan jeg igen sidde ned med god samvittighed, og lave lige det jeg har lyst til ;)
Det er nu rart når både hjem og samvittighed er ren ;) (Hmm nu er det godt nok kun badeværelset der skriger på min opmærksomhed.... men fysikken orker ikke et helt hjem ad gangen).

Engelsk og Dansk / English and Danish ?

søndag den 29. juli 2007

Hvad siger i derude?? Bør ens blog være både på Dansk og Engelsk? Er der egentlig interesse for det? Bliver der kigget med derude i det Engelsktalende??

Lad mig vide hvad i synes.....

What do you say? Should my blog be written in both Danish and English?? Are there any interrest in this? Do you English talking/reading people look over my shoulder here?

Let me know what you think about this......

Tæppe No.3 vokser

Tæppe No.3 vokser langsomt fremad.... men ikke så hurtigt som jeg håbede!! Nanna håber jo på at jeg når at blive færdig inden hendes lejr, der starter på torsdag!!

Meeen så tror jeg godt nok at jeg skal have fat i "Go baby, go"-knappen, fra Eleanor bilen, fra "Gone in 60 seconds". ;)

Ihvertfald er tæppet lige nu 136 cm langt. Problemet er at jeg har haft ret dårlige fingre de sidste mange dage.... så hæklingen foregår med en hel del pauser og skæren tænder. Men hvad gør man ikke for sine poder? ;)

Jeg ville ellers også gerne snart starte på Green Gable.... men jeg mangler stadig at få fat i pindene der passer til opskriften!! Så er det nogen gange træls at bo i sårn en bette by!!!

For fanden hvor er det langt ude

torsdag den 26. juli 2007

Her sidder man og glæder sig over at en dansker fører Tour de France!! Man rystes over at han skal jages og miskrediteres hele tiden.... som en anden hetz mod ham.

Men i nat sker det mest tåbelige og overilede handling imod ham... han bliver trukket ud af touren pga. at han ANGIVELIGT var i Italien istedet for i Mexico.....

Jamen skyd da endelig og spørg bagefter!!!! Var det ikke bedre at lade ham køre færdigt, give ham en bøde og en påtale....og så bagefter undersøge?? Han er trods alt ikke testet positiv, som visse andre!!!

For fanden hvor gør det mig gal og frustreret.... Og jeg følger normalt slet ikke med i cykelsport... men det her oser da lidt af korruption!!

Bølger og Bio

onsdag den 25. juli 2007

Dagen idag foregår lidt i slowmotion..... ikke af nogen bestemt grund... bare sårn fordi!!!

Manden ser Tour de France og jeg hører med, med et halvt øre! Det siger mig ikke rigtigt noget... men nu når det er en dansker der fører.... så bliver man lidt nysgerrig ;)
Men hvad f..... er nu det for noget med bomber? Hvorfor skal alting altid ødelægges af sådan noget!!!!

Nå men jeg forsøger at flytte tankerne hen på noget andet. Så datteren og jeg drager til Biffen i aften, for at se Harry Potter!! Det er helt sikkert bedre end Tour'en ;)

Jeg har også fået hæklet lidt mere på tæppet og det måler, i skrivende stund, 94 cm! Så det nærmer sig kraftigt halvvejs ;) Nanna har også spurgt om det mon kunne blive færdigt, inden hun i næste uge (torsdag), drager på Lyngsbo Lejr! Uha så skal jeg have turbonålen igang i hvert tilfælde :):) Men lad os nu se!

Det skrider fremad med tæppe no. 3

mandag den 23. juli 2007

Nanna's tæppe vokser sig langsomt op mod enden af sengen :) Det går ikke så hurtigt, som jeg tror hun gerne ville have det. Men det skal nok nå enden... engang ;)

Det går lidt bedre med at styre sig, med at ordne farverne for meget. Men jeg ER ikke god til at lade det komme uvilkårligt ;)

Iøvrigt matcher det hendes billede temmelig godt! ;)

Akrylgarn bortgives! - ER afsat nu!


Er det mon nogen derude der strikker til humanitære formål?? Bruger du/I akrylgarner?

Jeg har været ved at rydde op og jeg har en del akrylgarn (også lidt andet) liggende, som jeg gerne vil sende til dig, for portoens pris. Jeg synes det er synd det bare ligger i min reol og kukkelurer. Så synes jeg det ville være dejligt om nogen kunne få lidt godt ud af det!

Mail til mig på momsen snabela stofanet punktum dk! Den der kommer først til mølle!!
(Garnet er nu afsat til humanitære formål)

Du har da osse garn alle steder!

Siger manden nogen gange! Og tro mig, jeg ligger i kategori: "Nybegynder som kun har lidt garn". Jeg har nemlig hørt og set om nogen af jer andre ;)

Men her er een der bare slår alt hvad jeg har set og hørt om!!!!

Så næste gang manden klynker, viser jeg ham dette sted og spørger igen om han stadig synes jeg er så slem? ;) ;)

Hvem er jeg?

søndag den 22. juli 2007

Jeg har taget en lille test idag, som jeg fandt hos Ella!

Jeg kan ikke løbe fra at den vist passer rimelig godt! På godt og ondt :) Her er mit resultat, jeg er INFJ (Introverted Intuitive Feeling Judging ). Der foreslåes at jeg kunne blive Designer eller Advokat ;) TO ting som jeg har drømt om.... inden mit helbred ville mig noget andet.

Apocalypto

lørdag den 21. juli 2007

Vi har lige set Mel Gibson's film "Apocalypto"!! En absolut seværdig film!!

Jeg vil ikke afsløre noget af handlingen her. Men SE den! Den er bare SÅ gennemført flot lavet!

Filmen er sat til en aldersgrænse på 15 år.... det er forståeligt nok da der er en del halvblodige scener i.

Jeg har iøvrigt helt glemt at sige at Nanna er kommet godt hjem fra en yderst vellykket ferie!! En kæmpe stak fotos og masser af skønne minder rigere!! ;)

Midt hen under filmen, kom vi til at kigge ud af vinduet! Der lavede naturen lige sin egen lille "film"! smuk smuk himmel....

Afgørelse

fredag den 20. juli 2007


Endelig en afgørelse i denne dumme møgsag.
Jeg blev ringet op og fik at vide at en e-mail var på vej med et bedre tilbud.

Dette var tilbudet:
-Toshiba Satellite P100-435 - C2D T5500, 2 Gb Ram, 200Gb Harddisk - DVD brænder,
Windows Vista Home premium.
-Ekstern Seagate Freeagent USB Harddisk 320Gb
-3 års Solid forsikring
Leveret her på adressen her idag!!

Vi læste lidt på tilbudet. Umiddelbart, ud fra TAL og bogstaver virker Toshiba'en stærkere end min gamle, den har et friskt orange låg. Jeg går fra 200GB HD til 520GB.
Eneste minus.... jeg kender ikke Toshiba. Men omvendt... kan det være værre end HP og Fujitsu Siemens?? Som jeg jo har bøvlet med.

Efter lidt tyggen på det hele, besluttede jeg mig for at springe i med begge ben! Jeg er TRÆT af at slås hele tiden og jeg har en masse grafik jeg skal have lavet til folk.

Så jeg sidder nu ved den nye Orange kasse!! Hov og da de kom og læssede pc'en af bilen, kom han også ind med:
1. En rygsæk indeholdende to flasker rødvin, fint pakket ind.
2. En lille køletaskeagtig ting, med to cykeldrikkedunke og to nøglesnore indeni.

Sweettalking??? Den går ikke!!! Jeg er stadig sur på dem.... men glæder mig nu til vinen ;)

NU kan det fa.... være nok! Part 3

Ja Part 3 og forhåbentlig sidste!!

Jeg har haft ringet til en advokat idag og spurgt til mine rettigheder. Jeg har RET til alle pengene retur eller produkt der svare til i PRIS ikke evner!!! Altså skal jeg have en pc der koster det samme som min gjorde!!

Jeg er så blevet ringet op og blevet tilbudt en Toshiba bærbar der kan det samme som min pc kunne, plus en xtern HD på 320 GB og dertil 3 års forsikring og overflytning af alle mine data fra den gamle pc! Se nu begynder det at ligne noget!!!

Jeg troede at alle mine data var tabt, eftersom at jeg troede at min pc var landet i Scrap-afdelingen.

Jeg har godt nok ikke forstand på om den ene bærbare pc er bedre end den anden, når vi taler om mærker! For jeg har selv været hamrende uheldig både med en HP og nu også en Fujitsu-Siemens!

De har lovet at bringe mig det hele, her i eftermiddag! Så nu venter jeg lige med at juble, til jeg ser det hele er der!!!

SÅ kan det fa.... være nok - Part 2.

torsdag den 19. juli 2007

Mange af jer husker nok sidste post om sagen om min bærbare, der er til reparation!!

Det er noget værre hø! I forgårs ringer chefen fra det sted hvor jeg har købt min pc og fortæller at de jo har fået "et fornuftigt brev" fra mig! Altså brevet om at jeg har snakket med forbrugerstyrelsen, og at jeg giver dem 8 dage til at få min pc repareret eller give mig pengene tilbage.

Han forklarer i telefonen at Fujitsu Siemens har skiftet : Motherboard, CPU, touchpad og diverse andre ting inden i min bærbare, og at skidtet stadig ikke kører. Så at vi nok må finde en anden løsning der hedder at jeg kan vælge frit på alle hylder, da det er hvad Fujitsu Siemens siger.

SÅ jeg tænker eeendelig!!! Han lover så at hans salgschef ringer inden for en time for at finde en pc løsning jeg kan bruge.
Manden ringer da også og han lover at sende mig lidt forskellige tilbud, som han udtrykker det!!
Et par timer senere kommer en e-mail med ET tilbud, på en maskine der koster under det halve af hvad min kostede for 1 år og 4 måneder siden! Den kan også mindre og har en mindre HD.

SÅ farer jeg igen i flint og forklarer at jeg IKKE vil nøjes med mindre pc eller halvdelen af den sum jeg har købt for!! Og manden nægter at jeg har krav på at få mine penge retur. Da han mener at min pc jo taber i værdi med tiden. Men jeg er ret sikker på at forbrugerstyrelsen sagde at jeg kunne "ophæve købet", hvilket i min verden vil sige at jeg skal have ALLE mine penge retur!!

Desværre holder forbrugerstyrelsen sommerferie.... så jeg føler mig fortabt.

SÅ enden af det hele bliver at jeg får en bærbar magen til min gamle (selvom jeg jo frygter at det samme sker igen). Og en tillægsforsikring i 3 år, gratis.

Hvem vandt?? Jeg er ikke helt sikker på at jeg føler at jeg gjorde..... *suk*

UPDATE: Jeg er lige blevet ringet op af deres Salgschef.... SÅ heldig skulle jeg alligevel heller ikke være!! Nu kan de ikke få en pc hjem magen til min!! De kan heller ikke finde een der er lige så kraftig og med lignende specifikationer. Så spørger de om jeg ikke kan leve med at gå fra 17" til 15" og fra 200GB HD til 60 GB HD og så en xtern HD oveni, og en xtern skærm??? AAARGGGHHH!!!! Tror de jeg har kontor på størrelse med en fodboldbane?

Nu kommer der snart NAVN på det firma. Nu bør jeg måske kontakte Ekstrabladet!?

Tæppe No.3 - Update

tirsdag den 17. juli 2007


Nanna's tæppe skrider langsomt frem! Vi har ikke været meget hjemme på det seneste :)

Hun ønskede sig alle de farver jeg havde, i sit tæppe... så det får hun. Jeg har svært ved at lade være med at ordne farverne.... uorden i striberne er jeg ikke lige vant til ;)

Idag bliver det heller ikke til meget ..... vi har haft oversvømmelse i kælderen... så der er lige omkring 100kvm at gøre rent for slam...
Lækkert, ikke? :(

Hvis man ser sig om

mandag den 16. juli 2007

Hvis man ser sig om derude... så er der faktisk mange smukke ting at se på. Og endda ikke særligt langt derfra hvor man befinder sig! :)

Vi tog igår til Fyn, for at besøge mandens far! Han bor på SydFyn og vi tog så den gamle hovedvej derover og hjem igen! Bare sådan for at kigge lidt på alle de ting der befinder sig rundt omkring! :)

Vi startede med at køre over den gamle Lillebæltsbro til fyn. Vi plejer altid at drøøøne derover, via motorvejen. Men denne gamle vej er nu mere hyggelig, når man alligevel har god tid og vejret er fint :) Den nye Lillebæltsbro er tilgengæld den smukkeste, hvis min mening tæller.

Så den tog vi lige ned forbi, da vi kørte hjemad igår aftes. Der holdt vi lidt og kiggede på den og nød aftenen lidt.

Naturen har bare de flotteste varme farver lige nu! Høsten er igang mange steder allerede. Vistnok 14 dage tidligere end normalt, har jeg hørt...

Men ih hvor jeg dog elsker kornets flotte varme farve og de, på een gang, sarte og stærke valmuer!


På vejen hjem, så vi skiltet der viste mod Gals Klint og vi kom i tanker om Hindsgavl Slot!! Den måtte vi lige ned forbi. Vi gik en tur i Slotshaven, der bare er SÅ flot lige nu! Store træer, velklippede plæner, flotte snoede grusstier, klinter og en smuk udsigt til øerne i Lillebælt. At gå der hånd i hånd og bare nyde... hvad mere kan man så ønske sig? :)

Helt tilfældigt, så vi røgen fra dette smukke gamle lokomotiv, stå op mellem husene. Det måtte vi lige kigge nærmere på! Det viste sig at man kunne købe sig til en lille tur med det, på en gammel jernbanestrækning. Men vi nøjes nu med at fotografere og kigge ;)

Det er imponerende så meget sort kulrøg der slippes ud, og så meget damp, den kan producere!! Øhh og ikke mindst... så høj en fløjtelyd der kommer ud af dens ellers så lille fløjte ;)

Huset øverst til højre i dette billede, er en smuk gammel bygning. Det er altså når et Fynsk bindingsværkshus viser sig fra sin flotteste side!! :) Dette er et gammelt posthus, beliggende i Ferritslev. Et af de særlige ting er at dets stråtag er klippet i et flot flot mønster!! :)

Nederst til højre, en tilfældig kontorbygning v. Kolding. Men ihh det så lige så godt ud med skyerne og aftensolen der spejlede sig i alt dets glas!! ;)


Som en flot afslutning på dagen, fik vi et braaagende tordenvejr ind over os! Og jeg har længe gernet villet fange et lyn på foto! Det er faktisk slet ikke så let endda ;) Men igår aftes lykkedes det dog alligevel! Ikke noget spektakulært foto overhovedet! Men det lykkedes.

Jeg har lidt en ambivalent følelse omkring tordenvejr! Jeg er bange for det... bange for lynnedslag osv. Samtidig er jeg drøn hamrende facineret af de flotte lyn og den store lyd de kan frembringe... som gang på gang kan få mig til at lette en halv meter og give høje ufrivillige lyde fra mig ;)



Det var nu en god og afslappende dag igår! (det synes denne hest vist også... den mødte vi et sted langt ude, hvor jeg ikke lige vidste hvor jeg var ;) )

(Husk at alle billede kan klikkes større)

Bryllupsdag og solen skinner

lørdag den 14. juli 2007

Det kan ikke blive mere perfekt! Og dog... det er først imorgen de har det... mine forældre!

Imorgen har de bryllupsdag, men iaften har de inviteret på en god middag :)

Gaven til dem, er lige blevet afhentet hos vores lokale og meget meget dygtige blomsterdame ;) Hun laver nogen smukke ting!! Jeg valgte at få lavet en dekoration i denne krukke (70 cm høj alt i alt). En dekoration i rosa farver og med et par flasker god Fransk vin!! Det er lige mine forældre.... ;) De kører hvert år på ferie i det franske. De starter bilen og kører rundt på må og få dernede, kun med nogen få forudaftalte punkter. Resten er ren spontanitet, afslapning og hygge! Fransk mad og vin, sommetider indtaget på græsset, på et tæppe, et tilfældigt sted på en øde landevej!! Hyggeligt!!

Nanna ringede hjem igår aftes og fortalte om flotte fjelde, elge der brølede, flotte brusende vandfald.... *SUK* Jeg blev helt misundelig!!! ;)

Hun er glad, tøzen! Hun har lovet at tage en heeel masse flotte billeder, siger hun!

De bader i søen ved hytten hver dag og bliver bagefter varmet op i jacuzzien. Om aftenen laver tøzerne selv mad og hygger sig!

Det lyder som en misundelsesværdig tur for 4 teenagetøzer! :) Jeg glæder mig til at høre hende fortælle, når hun er hjemme igen.

Skagen tur/retur

fredag den 13. juli 2007

Manden og jeg fik den skøre og impulsive idé igår, at tage en lille "smuttur" til Skagen!!! Et sted jeg bare elsker, og husker fra barndomsture! Manden har været der som lillebitte og huskede ikke rigtigt det hele, så det virkede oplagt at genopfriske minderne.

Så afsted det gik!! Der er faaamer langt derop, skal jeg lige hilse at sige ;) Men turen er bestemt det værd hvis man spørger mig. Men jeg elsker også natur og flotte udsigter!

Vejret var i et underligt lune, med mørke skyer, der hang deroppe og truede lidt med både det ene og det andet. Heldigvis holdt de sig i skindet, helt indtil vi var på vej hjem igen, kl. 22 om aftenen.

Vi startede med Grenen, som jo ER "Skagen"!! ;) Der er noget særligt over de to vande der mødes! Noget, som jeg ikke er klar over, om findes ret mange andre steder, derude i verden. Jeg føler det er noget unikt! Trods blæsten og det noget usikre vejr, var der forbavsende mange mennesker derude!

Reminder til en anden god gang: Tag nu de sko af!!! ;)



Derefter gik turen ooooop, op, op... op i Skagen fyr! WOW en udsigt man lige får deroppefra. Så jeg fik set Grenen både i normal og fugle-perspektv ;)

Reminder til anden god gang: HUSK for guds skyld og at du har gigt, inden du igen tager alle de trapper!!! ;)



Man kan ikke være i Skagen og nabolag, uden også at besøge til Tilsandede Kirke!!! Det er et must og jeg husker den også fra turene med mine forældre :) MEN een ting generer mig lidt.

Jeg mener at huske, at da vi var der som børn, der var der stadig fyldt med sand indeni tårnet... og der stod nogen bænke man kunne sidde på!!?? Nu er der bare en souvenir-biks?! :(



Jeps du har ret! Man kan heller ikke komme udenom Raabjerg Mile! Den skal også bare ses! :) En helt unik ting, som jeg heller ikke tror man ser mange andre steder! En vandrende mega godylt stor klit. Den flytter sig helt op til 20 m pr. år! Så guderne må vide hvor den er, når jeg engang er blevet gammel og sidder på plejehjem ;)

Reminder til en anden god gang : TAG nu de sko AF!!!

Turen var super skøn og skal helt sikkert gentages :) Dog skal Reminderne huskes ;) Og næste gang skal Nanna med! Hun skal bare trækkes igennem sandet skal hun!!! ;)

Vi tog ret sent hjem igen og landede herhjemme, tids nok til lidt natmad, en sludder ... og sengetid :)

(billederne bør ses i stort format ;) klik på dem)

Flere fotos: Panoramabillede bestående af 6 billeder, taget fra Fyrtårnet! Og Panoramabillede bestående af 12 billeder, taget af Raabjerg mile (180grader).

Green Gable

torsdag den 12. juli 2007

SÅ skal det være :) jeg vil med på bølgen over Green Gable's!! Nanna har ønsket sig sådan en. Hun gav mig i den forbindelse et pænt lille chok, for hun gider normalt intet der er strikket!

Garnet har jeg byttet mig til :) Jeg havde bla. noget lækkert, men tyndt garn, som jeg vidste jeg ikke ville få brugt. Jeg kan ikke holde på de meget tynde pinde. Men heldigvis var der lige en anden der kunne bruge det... og vi blev enige om at bytte med bla. noget Muskat, så Nanna kan få sin bluse ;)

Nu har jeg siddet og kigget lidt i GG opskriften. Mon jeg skal strikke med dobb. garn?

Jeg har ikke passende rundpind hjemme, så jeg kan ikke gå igang endnu. Men så kan jeg da lige sondere terrænet lidt....
Størrelsen grubler jeg osse over.... Mon størrelserne passer fint? Altså hvis man normalt er til Small, passer opskriftens mål så? :)

Haha det er mit første TØJ- strikkeprojekt.... så jeg er nooowet usikker!!

Et sundt skub til sanserne

onsdag den 11. juli 2007

Hvis du er til film hvor du bare VED du bliver forskrækket... du bare sidder og venter på "gys-momentet" og BANG!!!! Pludselig sidder du oppe på skødet af nabo-manden!!!

Så skal du tage ind og se Vacancy! ;) En spændende psykologisk thriller, der fik mig til at spjætte "en lille smule" ;)

Der måtte ske noget andet her til aften. Nanna var jo taget til Sverige, så vi ville benytte chancen til at se en film, som normalt ikke ville være egnet for hende. Og det var, efter min ydmyge mening, et ganske godt valg ;)

Klokken nærmer sig midnat, og jeg mener at pigerne stadig har et par timers kørsel foran sig, inden de lander ved hytten, deroppe... langt væk herhjemmefra....

God aften derude!

SÅ kan det f..... være nok !!!!

Nu har jeg været uden min egen pc i 85 dage !!! Og hver gang jeg ringer ind til Serviceafdelingen, har de 1000 undskyldninger, om hvorfor min pc stadig ligger hos Fujitsu Siemens!

Først røg den ind i 36 dage, hvorefter jeg fik den retur, med en bemærkning om at de havde skiftet blæseren! Men 15 minutter efter vi kom hjem, kunne jeg konstantere at fejlen stadig var der.

Dagen efter indleverer jeg den igen! Og nu er der så gået yderligere 49 dage.... Dage med undskyldninger som:

  1. Vi venter på at få et nyt motherboard hjem (som var den del jeg hele tiden havde sagt, var i stykker.)

  2. Vi venter på at få touchpad hjem. (Nå, er det nu den det er galt med?)

  3. Vi har nu monteret touchpad og jeg regner med at kunne sende pc til dig imorgen eller i overmorgen.

  4. Vi venter nu på en reservedel (jeg ved ikke hvilken),for det hjalp heller ikke at skifte touchpaden.

  5. Neej du har da ikke krav på en låne pc.

  6. Neeej du kan ikke ophæve købet , for vi kan jo ikke gøre for at Fujitsu Siemens ikke kan gøre det godt nok.

  7. Vi kan jo ikke gøre mere. For LIGE netop den serie fra F.S. må vi ikke selv reparere på.

  8. Nej du kan ikke gøre noget, for så længe F.S. kan bevise at de venter på dele i restordre, så gør de jo hvad de kan! (øhh har det overhovedet noget på lager i den biks??)

Hvad faaaaaen har de gang i ????

Så jeg ringede til Forbrugerstyrelsen og bad om råd og vejledning. Seføli har jeg ret til at ophæve købet. Der er gået LANGT over det, de kalder "rimelig tid" for en reperation af denne slags. Det ligger på 4 uger og må jo siges at være overskredet teeeemmelig meget.

Så jeg skulle skrive et brev til sælger og give dem 8 dages frist til A: færdig og fuld funktionsdygtig pc på MIN adresse.... eller B: Ophæve købet og få pengene tilbage.

Sådan et brev er just afsendt... så nu venter jeg IGEN!!! ØV hvor jeg savner min egen pc! Øv hvor jeg føler det er et dilemma!

Hvis jeg får en ny pc, sælger de måske min igen til en anden person... som måske kan snage i mine filer!!

Hvis jeg får min egen pc tilbage hvor meget er udskiftet på må og få.... virker det så???

Afsted afsted

SÅ er hun sendt afsted.... Under uendeligt mange og trælse moderlige formaninger:
  • Læn dig ikke ud over kanten af færgen med mobilen eller kameraet i hånden.
  • Ring hjem når du er PÅ færgen, stået AF færgen, når i når hytten.
  • Pas godt på dine ejendele.
  • Køb dig ikke fattig.
  • Jeg HAR åbnet din telefon for udenlandstelefoni, så ring bare hvis der er noget.
  • Klæd dig nu godt på...
  • Bla bla bla bla blaaaa

Jeg kan ikke gøre for det!!! Det er første gang Nanna tager så langt væk uden mig!! Det er vist sundt for os alle at prøve det. Men det ER en mærkelig fornemmelse!! :):)

Men een ting er sikkert, Nanna bekymrer sig ikke om noget... hun glæder sig bare.... heldigvis!! ;)

Sikke en dag

tirsdag den 10. juli 2007

Sikke en dag :) Vaskemaskinen har kørt på højtryk, så den er ved at hoppe ned fra sin sokkel. Nanna fik lige pludselig bud om at komme med sine skoleveninder, til Sverige, hvor de har et sommerhus. (Tvillinge søstre+ en veninde mere).

De skal afsted imorgen, hvor de bliver kørt til færgen i Grenå, af tvillingernes mor, og skal så sejle selv til Varberg, hvor de bliver hentet af tvillingernes far. Derefter venter en køretur på ca. 800 km, indtil de når op omkring Åre!
Og så ser jeg hende ikke igen før i næste uge, enten onsdag eller torsdag!!

Det ER altså en underlig følelse, sårn at sende hende afsted med andre. Alene på en færge, og så så laaangt væk hjemmefra.

Pigen derimod glæder sig afsindigt!! Pakkeriet startede strax. Sommerfuglene i maven lettede på et nanosekund!
Men nu er alt også klart. Kufferten er pakket, pengene er vekslet og nu skal hun bare "sove een gang mere" ;););)

En anden god ting, der skete idag, var at posten kom med en stor kasse blandet bomuld. Rester og nyt!!! Som jeg har fået foræret, mod at jeg ville hækle/strikke, med glæde! Og DET, bliver ikke noget problem.

I første omgang, var der orange bomuld i. Så nu kan Nanna's tæppe vokse videre.
Og derefter... ja så kan det være det bliver fast afstressning: at hækle tæpper ;);)

Tagget - 8 om mig

mandag den 9. juli 2007

Jeg er blevet tagget af Laila :)
Her kommer så de famøse 8 om mig. Og bagefter skal jeg så tagge 8 andre.

  1. Da jeg blev født vejede jeg kun godt 1100 gram og blev kørt i ambulance med politieskorte til Århus Sygehus. Der var oliekrise, og bilfri søndag... Så der skulle lige tilladelse til. Jeg var ikke dømt til at overleve.. men jeg sidder her da endnu ;)

  2. Jeg var engang vildt god til at stå på rulleskøjter!! Vi har en bakke i byen med en hastighedsbegræsning på 30 km i timen (Meget stejl bakke). Den tog vi for fuld firspring da vi var små. Indtil en dag hvor den lokale betjent fik fat i vores forældre, da han mente det var en kende for farligt ;) Men senere blev det prøvet på en hjemmelavet go-card også ;)...Og skateboard.

  3. Jeg er vokset op mere eller mindre som en meget aktiv dreng ;);) Jeg var mest udendørs. Jeg rodede i veteranbiler sammen med min far! Når jeg skrev stil i skolen var det oftere om biler end om heste eller lignende!

  4. Jeg er hamrende usansynligt bange for edderkopper. Og jeg synes selv det er flovt... når jeg vel at mærke er i sikkerhed og ikke har set een længe ;) Ellers kan jeg blive totalt hysterisk og nægte at sidde i en sofa, hvor en edderkop forsvandt inden insektgiften nåede at virke!!!

  5. Jeg stoppede med at ryge d. 11. september 2006. Jeg har ellers røget siden jeg var 15 eller 16.... bortset fra en pause på 1½ år, hvor jeg var så dum at starte igen. Men NU holder jeg den... for jeg har fået det SÅ meget bedre uden de dumme smøger! Hmm men er også blevet 11 kg tungere....

  6. Jeg har altid elsket kreative ting. Men strikningen og hæklingen er faktisk ikke ret gammelt for mig. Min farmor kæmpede med at lære mig begge dele, da jeg var omkring 8 -10 år. Men uanset hvor meget jeg anstrengte mig, lignede det mest af alt en karklud der for længst burde have været kasseret. Jeg lovede migselv, dengang, at jeg ALDRIG skulle prøve mere. Man har vel et standpunkt til man tager et nyt,...ikke?

  7. Jeg klynker over mine xtra 11 kg! Selvom jeg, siden jeg var ganske ung har sukket efter at tage 10 kg på!!! Jeg vejer nu 51 kg. Problemet er at jeg har fået et bildæk. Og jeg har ingen barm.... så det ligner en pæn lille graviditet :(

  8. Jeg bliver nødt til at efterabe lidt her, for den er vigtig ;) ... Min hukommelse er også som en si !!... undtagen med de mest mærkelige ting ;) Jeg kan huske mønstret på mit tapet i mit barneværelse, det første sted jeg husker vi boede. Jeg kan totalt huske fornemmelsen af mine første jernrulleskøjter, jeg fik som ca. 6 årig. De laaarmede!. Men hver gang vi møder nogen i byen, som siger HEJ... må jeg lige høre datteren hvem søren det var ;) Pinligt!


Jeg kunne godt skrive flere... så måske jeg skulle igang med 100 om mig ?
Jeg tagger videre her: Jeg kender ikke sååå mange bloggere og slet ikke af dem som er med på en gang tagning ;) Men jeg vil så gerne lære lidt mere om jer,så jeg håber i vil være med?


Moccapigen
Aalerusen
Bentemor
FruNielsen
Hannes Verden
Lykke og Løkker
Rosenstrik

Hot Needles

Tæppe No.2 - Sidste Update

søndag den 8. juli 2007

Som lovet kommer her billeder af det færdige Tæppe No.2 :) Det er gået laangt hurtigere end forventet. Selvom kanten rundt var SÅ træls og ensformig ;) Men jeg overlevede den nu alligevel, og er glad for at den kom på. Jeg tror også den gør tæppet lidt mere holdbart, når det nu skal være et sofa-tæppe.

Jeg tænker dog en del på om de der hæftninger holder, eller om jeg kan blive ved med at klippe små ender af, inde på tæppet, hvor de stritter frem af og til. Det er da lidt træls...

Hmm men hæklenålen skal ikke hvile for længe, for nu er det jo Nanna's tur. Så et Tæppe No.3 er snart på vej!!


Fakta om Tæppe No.2 :

  • Længde: 163 cm
  • Bredde: 142 cm
  • 123 striber / 3 gange min stribe-rapport
  • Vægt: 910 g / 18,2 nøgler bomuld.
  • Hot/Not : I den grad hot! Et tæppe jeg er meget stolt af og som helt sikker vil blive slidt op, med tiden!

Tæppe No.2 - Update

lørdag den 7. juli 2007

SÅ blev Tæppe No.2 færdigt! For nøjagtig en time siden, trak jeg enden af garnet igennem den sidste maske :)

Tæppet er blevet ret flot, synes jeg selv ;) Jeg har afsluttet tæppet med en kant af Picot masker... der afslutter kanten fint!

Billeder og nærmere detaljer kommer imorgen. Det er ikke til at tage billeder nu, desværre :)

Det har været en hård dag idag. I formiddags købte vi en ny og større kommode til datteren. Den gamle var slidt og alt for lille. Den fik vi så ved fælles hjælp, samlet! Faktisk helt uden besvær og manglende dele ;)

Men det gav blod på tanden for teenageren ;) Værelset måtte have en overhaling og en opdrydning. Her kom min skrappe oprydningsmetode til sin ret ;) (Muhhaaahahaaa)
Så nu er der totalt rydeligt på teenage-værelset og der er igen blevet hyggeligt og pænt derinde.
Nu mangler vi bare en klat hvid maling til den gamle kommode, som så får nyt liv og ny funktion :)

Sov godt derude i bloggerland.

Udflugt

fredag den 6. juli 2007

Vi har idag, af skræk for at ende på sofaen, som katten... taget bilen og drønet til Århus. Vi ville op og se nogen af de store flotte sejlskibe!

Jeg må tilstå man først fatter hvor store og smukke de er, når man står på kajkanten og bare kigger op, op, op.... og op!! De er bare SÅ store! :)
Det var smukt arrangeret deroppe. Vi betalte 60 kr for at få en P-plads til bilen.
Først tænkte vi at det godt nok var godt betalt, men vi fandt hurtigt ud af at så kunne vi hoppe på "De grønne busser" (som er blå), indtil havnen. Busserne kørte hele tiden, så ventetid var der ikke noget af.

Det synes jeg bestemt var et stort plus.
Der var mange flotte sejlskibe at se på og SOK (Søværnets Operative Kommando), viste hvordan de lavede redninger til søs, med deres helikoptere. Det har jeg dog set nogen gange før, så det var ikke særligt nyt for mig. Min bror er ved flyvevåbnet, så jeg har set lidt forskelligt.
Vejret var heldigvis også med os idag. Vi lurede godt nok lidt ud af vinduerne, da vi i formiddag sad herhjemme. Sort og mørkt trak det op fra vest og vi sad og tyggede lidt over odds for regn.

Men vi blev enige om at vi da ihvert tilfælde ville få en køretur, og ikke bare ende med at sidde og boble lidt i sofaen. Vejret var da også smukt deroppe, lige indtil vi sad i bussen på vej ud til bilen, SÅ kom regnen! Hvor meget de fik, ved vi af gode grunde ikke.
Men næppe så meget som på Sjælland, visse steder!! Op til 70 mm regn... puha det er ikke småting! Hvor har jeg ondt af de mennesker der har måttet sige farvel til deres ejendele!!

Så galt gik det heldigvis ikke i Århus idag... vi så solen, vi så skibene og vi så Pirater. Og ikke mindst, stødte vi ind i den Australske gøgler, Wally, som fik vores lattermuskler godt op i omdrejninger. ;)

Rastløs

torsdag den 5. juli 2007

Det er hvad jeg er i dag! Jeg har lyst til så meget og får ikke gjort en pind!

  • Bølgetæppet mangler nok ca. 12-15 rækker... men gider ikke rigtigt helt lige nu.
  • Vinduerne skriger på vask - meeen sys heller ikke det er så sjovt endda.
  • Jeg har 4 malerier jeg burde male (bestilling) - meeen... nej, det gider jeg heller ikke helt.
  • Solen skinner af og til og der er flotte skyer,... og jeg vil så gerne køre en tur ud og knipse... men...
  • Generel rengøring ville heller ikke være nogen luksus... men er det måske sjovt?
  • Græsplænen ligner næsten en mark der er klar til at slå hø på... men helt ærligt, det er for strengt.

I det hele taget, kan jeg vist bare ikke helt gøres tilfreds idag. Måske det hænger sammen med en nat med galdesten. Jeg sov først omkring kl. 4 og stod op ca. kl. 10. Jeg er træt og udmattet af mange timer med ondt...

Så bliver man lidt ligesom børn.. børn der keder sig og intet er godt nok! ;) Vi må sørmer håbe det snart går over...

Klagesang...

onsdag den 4. juli 2007

Nej NU synes jeg bare det er nok!!! Jeg fik i sidste uge øjendråber mod øjenbetændelse. Kuren er nu slut og jeg har stadig skidtet!!
Så gør jeg som de fleste nok ville gøre... ringer til lægen igen. Jeg får så en telefonkonsultation hvor han afgør at det ski nok er en blanding af høfeber og forkølelse!! (Jeg har fået ondt i halsen imellemtiden)

Han vil ikke engang se mig og han mener ikke der skal gøres noget. "Se det an"...var svaret.

Men min høfeber giver normalt lidt tørre kløende øjne og ellers plejer det mest at være i næsen jeg mærker høfeberen.
Og jeg ved at en ubehandlet øjenbetændelse kan give skader på hornhinden!

Jeg føler mig i vildrede. Jeg føler mig ubehandlet og ikke undersøgt godt nok. Hvordan kan han bedømme det i en telefon? Andre får podet øjnene hvis første kur ikke virker, for at finde ud af hvilken bakterie der driller....
Jeg håber inderligt han har ret.... men jeg føler mig usikker!

Måske det bare er fordi jeg er forkølet og har ondt i halsen at jeg er pirrelig og nærtagen.... Måske er det tid til lægeskift.... (de overså også at min nyre var ved at stå af i December, plus et par andre mindre ting sidste år)

Foto konkurrence

mandag den 2. juli 2007

Jeg har tilmeldt mig en fotokonkurrence idag. Emnet var: GLAS! Glas du drikker af, ikke glas skulpturer, vaser ol.

Så dette blev mit bud! Glassene er lagt ned på et stort stykke hvidt karton. Derefter har jeg forsigtigt, med en sprøjte, hældt lidt farve i hvert glas.

Så nu krydser jeg bare fingre...

(der er kun point at vinde, så det giver desværre ingen håndgribelige præmier ;) Hvilket egentlig også er ligegyldigt, for jeg er ikke den der normalt vinder ting. )

Billedsjov

Hos viOhlin så jeg dette link. Et link hvor man nemt og bekvemt kan lave diverse sjov med sine fotos :) Ret smart må jeg sige!

Især taget i betragtning af at jeg af og til bruger LANG tid på at lave sådanne effekter selv!! (som på billedet til venstre i denne post... klik stort for at se det rigtigt).

SÅ kan man godt føle sig en lille smule til grin :):) For derinde kan man fx. liiiige netop lave en plakat !!!

Håber i får noget sjov ud af effekterne derinde, for der er bestemt nogen gode imellem.

(Hvis ud undrer dig over navnet på plakaten, så er det fordi at jeg for noget tid siden igen tog mit pigenavn tilbage. Jeg følte det forkert at blive ved at rende rundt med x-mandens navn. Så mine gamle vandmærker på billederne passer desværre ikke mere.)

Lidt træt af det

Jeg ER altså ved at være lidt træt af regn og gråvejr!! Jeg savner vejr til bare tæer og is ! :)

Det her evindelige våde vejr, sætter mig i en tilstand af vinterhi, eller lignende! Og det er altså næsten ikke til at holde ud efter en lang vinter! Det var jo nu jeg skulle have solcelle-batterierne ladet op igen!

Lige nu, siger thermometret godt nok "lunt".... men her er stadig mest gråt! De eneste der nyder vandet er vist planterne og GRÆSSET, der snart ligner jeg-ved-ikke-hvad!

Nå men det gode ved det er at jeg har kunnet hækle med god samvittighed! Tæppet måler nu 123 cm, og med det lidt trist vejr, bliver det nok lidt længere idag.

Nanna skal overnatte hos en klassekammerat i nat... sammen med hele klassens tøser! De har været så "snu" at aftale en telt-overnatning!!! Hmm jeg håber de har en reserveløsning når sluserne åbnes og lyn og torden brager i natten ;)

Jeg har lovet at krydse fingre for tørt og ikke for koldt vejr!!