Forår

lørdag den 31. marts 2007


Der er forår i luften, for alvor nu :) Knopperne lyser grønt, i hækken og i buskene. Det er skønt!!!

Jeg sad lidt på terrassen idag og hæklede. Desværre ikke længe, da tiden ikke var til det idag.
Min mor, var pludselig i knibe, med hendes butik, så jeg måtte lige afløse der lidt. Jeg haaader at stå i butik *griner* Eller, det vil sige, at jeg elsker kundekontakten, men jeg hader pengesagerne. Jeg er talblind i een eller anden grad, og jeg går nærmest i panik, når folk skal til at betale!! Det er pinligt og svært at tackle!! :) Men, heldigvis har jeg lært at SIGE det til folk... også kunderne. For pludselig smiler de og bliver åh så hjælpsomme :)

Nå, men jeg fik da reddet hende ud af kniben idag og jeg fik hygget lidt på terrassen. Der var faktisk hele 18,5 grader derude idag. Det synes jeg er godt klaret, når der ikke er rigtigt læ for alvor. Faktisk har marts måned igen brudt en rekord i at være den varmeste siden 1990. Og flere soltimer! Hele 190 soltimer mod normal 110 :) Det er jo deeejligt!!!

Nanna rendte rundt med Eos'en igen idag. Hun elsker når hun får lov at lege med MIT kamera... for det er ikke det at hun ikke selv har et. Men mit er bare sjovere, siger hun.
Okay, der kan så også leges med nogen flere knapper... jeg ved ikke om det er det ;)
Så billedet øverst er Nanna's.

Vuf vuf...

fredag den 30. marts 2007

Der er ikke sket så meget idag :) Dagen har igen været foregået i slowmotion.

Men jeg har da fået strikket hunden her færdig og fyldt den ud :) Jeg havde dog ikke nogen øjne på lager, så de er kun syede! Men har var da møj hygsom at sidde og strikke. Men jeg trængte sådan til at strikke lidt istedet for at hækle.

Men imorgen er det igen tilbaws til tæppet :) jeg glæder mig jo til at se det færdigt.... høhø om ca. 100 rækker *skraldgriner*

Jooow og så har jeg da fået nyt profilbillede herind ;) Jeg har fået en ny sweater på i forårsgrøn, og jeg har fået farvet håret så det igen ligner lidt mit eget ;)

Vi tager det som det kommer...

torsdag den 29. marts 2007


Dagen idag foregår sådan lidt afslappet!! ;) Se selv katten har fundet sig en solstribe at nyde!
.... *afslappet suk* der er lissom ikke rigtigt energi i mig idag. Jeg kan godt mærke at efterveerne af to nætters galdestensture i rap, trækker den sidste rest krudt ud af een.

Men så er det altså også okay med en slapper.
Det er i det hele taget noget jeg skal lære... at det er OKAY at slappe af. Det er okay at have dage hvor man er selvisk og kun gør det absolut mest nødvendige....
Ja, det skal jeg lære.

Lidt afveksling og en pakke

onsdag den 28. marts 2007


Idag trængte jeg bare til at strikke lidt, istedet for at hækle. Så jeg er begyndt på et lille projekt ;)
Ikke noget særligt... bare lidt afveksling og lidt sjov!! Nanna har fræset haven tynd med Eos'en og taget bunker af billeder, af mariehøns, nøgler, kopper, knopper og MIG (grrrr) ;) Jeg er ikke ret vild med at være i centrum!! Men Nanna gør sit forsøg på at vænne mig til det!

Men igen idag er vejret dejligt på vores lille terrasse :) og det er blevet nydt til snak, strik og hæklerier.
For idag kom pakken fra Bendix!! To hæklenåle, som jeg har ventet meget spændt på :) Ikke at jeg har ventet længe, for der var sørmer hurtig ekspedition synes jeg.

Nålen er ikke nogen skønhed, men den er LET og den ligger hamrende godt i hånden :) Jeg er ellers ikke spor nemt at dupere med "værktøjer", for tit synes jeg de hjemmegjorte ting er nøjagtig lige så gode :) MEN denne her er bestemt dejlig, især når man sidder med så stort et projekt som bølgetæppet.
Hvis du ikke allerede har købt een, og sidder med et større projekt, så vil jeg varmt anbefale den!!!

Aaaahhh...

tirsdag den 27. marts 2007

Ahhh så kom havemøblerne ud!! :)

Haven ligner bare ikke en have. Den er slidt, mere mos end græs, plankeværk der mangler maling, fliser der mangler en rensning, hække der er ved at dø....

Men hvad... jeg nød den alligevel. ;) Jeg sugede til mig af solen mens jeg hæklede på bølgerne. Indimellem kom folk med kommentarer og en lille sludder.

Haven er nemlig en delehave. Den hører til den ejendom vi bor i. Men ved siden af haven går en offentlig sti, der fører ned til Super Brugsen, i "baghaven". Og med den gennemhullede hæk vi har, sidder man ikke just skult ;) Derfor alle snakkene.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg har fået batterierne ladet lidt op igen. Og jeg har fået hæklet lidt !! ;)

Jeg har leget lidt med billedet ;) Jeg har lavet alt andet end hækletøjet, sort/hvid.

Der er så dejligt derude

mandag den 26. marts 2007

Ih hvor er der skønt udenfor idag :)

Manden skulle rode med bilen idag, hos mine forældre, da de har alt i værktøj ;) Så imens tog jeg hækletøjet med og plantede migselv på græsplænen, i en lun og dejlig krog.

Der var ingen hjemme, og jeg ville ikke slæbe deres havemøbler ud. Så jeg snuppede en avis fra skuret og smed mig på den!

Der var faktisk ret lunt og lækkert i krogen der. Dog kan jeg se at jeg ikke lige har brugt det mest fotovenlige hjørne, med de gamle skur i baggrunden.

Men om sommeren er her lækkert... så ville jeg have siddet i skyggen af den Japanske Søjlekirsebær, som man kan se stammen af.

Midt under hækleriet, kom genboens kat. Jeg ved min mor altid kæmper med at holde den ude af haven. Men hvad skal katten ikke tænke, når hun forsøger at jage den væk, samtidig med at han taler sødt til den, eller skrupgriner, fordi hun kan se den ingen respekt har for hende ;);) Jow jow... den er nu osse dejlig!!

Man kan rigtigt se at foråret er over os. Haven vrimlede med Mariehøns der sad tæt i klynger og nød solens varme stråler. Nøjagtig som jeg sad der og suuugede til mig af varmen og lyset!!

Hvor har jeg dog savnet det!! :)

Alle billeder, pånær Mariehønen, er knipset af Nanna.

Hækle - Hår - Hygge

lørdag den 24. marts 2007

Idag har været en god dag :)

Vi har, hele familien, været på visit, hos vennerne på fyn. Dejlig frokost blev det til og en masse hygge og snak :)
De har fået en dejlig lille datter, som bare er SÅ sød og mild!!! :) (det kribler altså lidt*Griner*)

Men, af samme grund, har jeg ikke fået hæklet idag, men vil da lige vise, at jeg har nået hele TI rækker!!! ;) Det går bare sååå langsomt!! Fingrene giver hurtigt op. Så NU, vil jeg have een af de sagnomspundne hæklenåle ;) Jeg skal bare liiige have fundet ud af, hvilken størrelse min hæklenål er, for der står nemlig ikke nogen numre på den.

Idag fik jeg også et helt GYS, da jeg så i spejlet!!!! Et 5 cm langt GRÅT hår, stritter lige op fra issen!!! Jeg ved endnu ikke hvad jeg skal føle... så det vender jeg nok tilbage til ;)

Men NU tror jeg, at jeg vil forsøge at hækle et par rækker, mens familien summer om de ting de nu hver især har gang i :)

Namzz...

fredag den 23. marts 2007



Uhmm hvor her dufter nu! Jeg kender et par stykker der ikke kan vente til i aften, med at sætte bisserne i disse muffins. Så i aften står den på hækle og smæske.

Men FØRST er det aftensmaden der skal spises!! ;) Neeej jeg har ikke engang smug-smagt.

Uhmmmm

Det er liiige før jeg smelter i takt med chokoladen i ovnen ;)
Hvor det dog dufter dejligt!! Der står 20 chokolade muffins i ovnen og sender dejlige dufte ud i hele hytten.....

Min første præmie


At vinde har ALDRIG været min stærke side ;) Men sørmer om ikke jeg har vundet en trøstepræmie, via Karen's blog. Hun havde lavet en konkurrence hvor man skulle gætte på 6 dyr hun havde fotograferet i København :) Nu er jeg jo en lille jyde, som kun har været meeeget lidt i København *Griner*
Men jeg gav et forsøg på to bud. Den ene var rigtig!!

Idag har Karen kvitteret med en trøstepræmie til mig :) Noget lækkert gråt Merino uld fra New Zealand. Hun har endda selv hjembragt det. Så som hun skriver til mig, så har det rejst 18.000 km!! Det er det mest berejste garn jeg ejer ;) Med i pakken var også nogen søde små påske høns..og en hane med store vinger :) De er søde, og jeg har faktisk ikke set hanen før.

Så Karen... TUSIND tak fordi jeg fik lov at få en trøstepræmie. Det gør mig stolt og glad!! Det er lige før den skal rammes ind faktisk.
Jeg husker i skolen, der havde vi altid Julebanko. Men hvem måtte have sin gave overrakt til sidst? MIG!! Jeg var bare ikke god til at vinde ;)

I øvrigt skal Karen giftes imorgen :):) Stort stort tillykke herfra! Jeg håber i får en uforglemmelig dejlig dag!!!!!

Tulipaner

torsdag den 22. marts 2007



Jeg eeelsker bare tulipaner!! Og jeg elsker dem i alle farver!! :) Det er dog ikke altid, budgettet giver lov til, at svælge i forår og farver ;) Men idag gjorde det, for der var nemlig tilbud, kun 15 kr pr bundt. SÅ, må de stå, så længe de orker og jeg lover, at nyde synet, hver eneste dag!! :)

Foråret ER på vej!!!

Hvad posten bragte

Neeejj se hvad posten lige bragte :) En tak fra Julia, fordi jeg hjalp hende med sin blog !!

Julia, TUSIND tak. Ikke nok med at jeg kan hækle mere bølger. Jeg blev også helt i Påskehumør!!! ;) Se lige farverne, på det andet billede, da den søde kuffert blev åbnet!!
Og det sjove effektgarn er bare SÅÅ blødt!! :)

Både Julia og jeg har stop for indkøb af garn. Så hun ved garanteret, hvor tørt et sted, dette falder :)

Det dejlige bløde effektgarn, kan jeg lige mærke, skal være noget der skal ligge tæt på huden. Så et lækkert tørklæde, vil være oplagt. For det skal mærkes!!

Haha, selv katten har nydt gaven. Det er dog fragtkassen hun synes var sjov!!! Se lige her, og jeg kan høre hun stadig leger derinde!! ;)

Mig og bilerne

Nogen var vist lidt forundret over min bil interesse, igår ;)

Bilen til venstre, er en sød lille MG TA, fra 1938. Denne bil, er jeg vokset op med. Min far, købte den samme år, som jeg blev født. Da han købte den, var den skilt ad i atomer og lå i en masse papkasser.

Så gennem årene, har han restaureret den, fra A til Z. Og hvem havde lige små fingre, der gerne ville pille med? MIG !! ;) Så jeg er vokset mere op i garagen, med at få sorte fingre, end med at lege med dukker!! Denne bil var så færdig, tids nok til at jeg blev kørt i kirke i den, da jeg blev konfirmeret! HOLD da op hvor var jeg stolt, jeg husker det tydeligt. For jeg følte ikke, jeg havde meget at være stolt af, tyndt bette skravl, som jeg var. Men, hvor mange blev lige kørt til kirke, i sådan en skønhed, til deres konfirmation ;)

Siden er MANGE kilometer blevet kørt i den. Den har været i Tyskland og Sverige, på ferieture osv.

Nu er min far ved at bygge en kusine til den. En MG M, som er så smal, at man tror det er løwn ;) I kan se en lille video her, af hvordan den ser ud LIGE nu ;) og med min far siddende på en planke, hvor sædet forhåbentlig snart kommer til at være! (video her mp4 eller her .avi... alt efter hvilke formater i kan se.. giv den tid til at hente)

Men, interessen er også godt fyldt ud, med Ferrari ;) Jeg har en hel stak flotte modelbiler stående. Jaja kald mig bare underlig *Skraldgriner* Men interessen har givet sjove oplevelser...
Billedet her viser:
Øverst til venstre, mig der KØRER en Ferrari selv, for første gang ;) Det er en Ferrari Mondial. Den bor hos sin ejer i Holland.
Øverst til højre, mig der sidder i en Ferrari 288 GTO Evoluzione. Det seje ved det, er at der er kun 5 af dem i hele verden, og man får normalt ikke sådan lov at sidde i dem ;) Billedet er taget i det sydligste Tyskland.
Center billedet, er dog ikke en Ferrari, men manden yderst til højre er Le Mans kører Jan Lammers, fra Holland. Ham besøgte vi sidste år. Og så hans Le Mans bil, fik en sludder og til sidst, fik vi signerede bøger af ham, som gave.
Nederst til venstre... tjaa mig og min gode ven Tom Kristensen ;) Ham har vi et helt specielt forhold til.
Til højre, mig der sidder i verden ENESTE Ferrari P4/5. Vores amerikanske ven James Glickenhaus (Tidl. filmproducent, nu børsmand), har købt en Ferrari Enzo til en maaasse penge... og brugt mindst lige så mange penge, på at bygge den om, sådan som HAN mener en ny Ferrari bør se ud ;) UHA Den er lækker!! (Billedet er taget på et stort show i Paris)
Og nederst, har jeg været ude at køre i en "Robin", som bilen hed i "Magnum". En Ferrari 308 GTSI quatrovalvole. Niice dyt!! Den bor hos vores venner, i det vestligste Tyskland.

Så interessen har givet mange specielle oplevelser. Og jeg kunne godt fortælle møøøj mere. Men jeg holder her ;)

Tæppet vokser for langsomt

onsdag den 21. marts 2007

Tæppet vokser aaalt for langsomt!!! Jeg har stort set ikke kunnet sidde og hækle idag pga. alt muligt andet der skulle laves!!

Vi har en bil der snart skal til syn, så der blev lavet bremser idag. Så det gav sorte fingre istedet for hækle-fingre ;)

Men ihvertfald er farveskiftene gået relativt fint. Om det er godt, må en kyndig kigge på engang ved lejlighed , hihi!! :) Det KAN ikke være perfekt når man aldrig før har hæklet andet end en håndfuld blomster til et sjal!!!

Meeen nu mangler jeg altså snart den der grønne!!

Højre og venstre hjernehalvdel

You Are 30% Left Brained, 70% Right Brained

The left side of your brain controls verbal ability, attention to detail, and reasoning.
Left brained people are good at communication and persuading others.
If you're left brained, you are likely good at math and logic.
Your left brain prefers dogs, reading, and quiet.

The right side of your brain is all about creativity and flexibility.
Daring and intuitive, right brained people see the world in their unique way.
If you're right brained, you likely have a talent for creative writing and art.
Your right brain prefers day dreaming, philosophy, and sports.

Det er ellers sjældent jeg "falder i" de her små tests, man ser overalt i diverse blogs :)
Denne her prøvede jeg dog!!

Men øhhh det der med sport, det passer ikke så møj da... med mindre de mener at SE det på TV ;)

Himlen er så rød mor

tirsdag den 20. marts 2007

Se lige en aftenhimmel, vi havde udsigt til, fra stuevinduet her til aften :) Det ser da bare hamrende flot ud! Den flotte røde himmel, hvis skyer trækker tråde ned mod jorden, fordi de sner (?) i nabobyen!!

Det, er et syn, jeg bare ikke kan få nok af!! Og jeg fløøj da også ind efter kameraet, da manden bankede på ruden, og spurgte om jeg havde set det!! ;) Jeg elsker skyer og har nok mange hundrede billeder af dem!!!

Anden bølge...

Anden bølge kom på tæppet ;)

Nu ligner det mere bølger, og jeg er ganske godt tilfreds. Anden række tager også kun det halve tid, af hvad den første tog mig!!

Men, nu behøver jeg heller ikke at sidde og tælle så meget, som ved første bølge ;)

Jeg glæder mig, til første farveskift. Men, jeg ved bare ikke hvordan... er det mon ligesom farveskifte i strik?? Man lader enderne hænge, og så hæfter bagefter??

Med den fart, behøver jeg snart noget grønt bomuld, fra farvestribeskemaet som jeg postede i en tidl. post.

Ellers går det stille og roligt her idag. Datteren har det bedre og er på benene. Men, vi håber kun forsigtigt, for igår startede det også ganske godt, for så at gå helt galt igen til aften!!! Men den tid der går godt, kommer ikke skidt tilbage... ikk' oss' ?? ;)

Nå jeg vil ind og fortsætte med tæppet, det kører på skinner lige nu. :)

Djævlen og smerterne

mandag den 19. marts 2007

Nanna og jeg har hygget os til aften. Vi har set "The devil wears Prada", med Meryl Streep og Anne Hathaway m.fl. Det er altså en god film.

Den satte også tankerne igang, hos min teenage-pige, som selv er i vildrede med hvem hun er. Der kom mange små bemærkninger undervejs, om levevis, tøjvalg og mange af de stooore ting, man tumler med som en teenager, der så gerne vil "høre til".

Men hvad værre er, så har Nanna's hals det værre idag. Det lille pus, lå og flød i lænestolen, med tæpper, the og strepsils... med tårerne løbende ned ad kinderne, mens hun beklagede sin nød, over den dumme hals! Det er ikke sjovt at have det skidt.
Desværre, er der ikke meget mor kan gøre, udover at brygge the i lange baner, varm mælk med honning, og et par trøstende ord her og der :)

Nu er Nanna gået til ro for iaften, manden arbejder og kommer ikke hjem før kl. 7 imorgen tidligt, så her er underligt stille. Den eneste der laver lyde er Miss'en, der tøffer rundt og småkurrer og leger.

Så nu vil jeg smide benene op, nyde min egen varme the, og hækle lidt videre på bølgetæppet. Jeg trævlede det første forsøg op og er startet påny. Nu ser det mere rigtigt ud. Nu laver jeg nemlig stangmaskerne rigtige ;)

Hmm, min hals føles som når man har råbt og råbt... jeg håber ikke...

Bølgetæppe - lærer jeg det?

Ja så har jeg kastet mig ud i bølgetæppe-bølgen ;) Men jeg synes slet ikke det ser rigtigt ud!!

Jeg følger Liselottes opskrift, problemet er bare at mit ikke ser ud til at blive lige så bredt som hendes. Ej heller ser mine masker bare halvt så godt ud som hendes :) Liselotte, dit tæppe er bare flot altså!!

Men jeg viiiil så gerne lykkedes med det her. SÅ jeg kæmper for at hitte ud af hvad jeg gør galt. Mon det er garnet der er for tyndt? Det er bla. 8/4 bomuld fra SuperBrugsen, og min bomuldsgave fra Britta Storm. Hendes garn har løbelængde 125m til nål 2,5 til 3,5. Samme nål størrelse som SuperBrugsens.

Mærkeligt og træls. For jeg ved med mig selv, at hvis jeg skal lave om mange gange, så opgiver jeg :-/

Aftenhygge

søndag den 18. marts 2007

Roen har sænket sig over det lille hjem. Vi har hygget, med is, her til aften... og bagefter en stor kop varm the, til ømme halse. Eller det vil sige, Nanna's ømme hals.

Nanna har været på ferie, hos sin biologiske farfar, denne weekend, sammen med en veninde. De hygger sig virkelig derude. Han bor på et lille fritidslandbrug, med heste, grise, køer og får! (jeps alle slags ;) ) Og nåå jo, også kat og to hunde!! Og så har han en hel del tønder land, at gå amok på.
Liiige noget for to tøser, som har en alder hvor man ikke rigtigt hører til nogen steder. Ikke rigtigt voksen og ikke rigtigt barn. Så er det jo godt, at farfars gård, ligger helt derude hvor det kan være ligemeget, om man opfører sig lidt "forkert" ikke? :)

Men Nanna kom idag hjem med øm hals, feber og ondt over det hele. Og jaaa, vi ved jo alle hvad det betyder. Så hun blev puttet i sengen, med en lovning på lidt hygge til aften. Det skal være lidt hyggeligt at være syg jo! :)

Jeg har imens isen blev spist og fjersynsprogrammerne gransket, øvet mig på at hækle bølgetæppe!!! Jeg er RET sikker på, at jeg er klar til den lukkede, hvis jeg ikke holder pause nu *skraldgriner*. Det fatter jeg bare ikke, det system!!! Det bliver grimt, slasket og ligner så absolut ikke noget, jeg nogen sinde, kan blive stolt af!!

Lad os se hvordan det går imorgen... lige nu er stilheden i huset bare dejlig... Alle er i seng undtagen mig. Manden skal møde allerede kl 03.00 og Nanna... tja lad os se hvordan helbredet har det imorgen. Ellers koster det nok en dag herhjemme i ro go fred! :)

Fix og færdig

lørdag den 17. marts 2007

SÅ blev tasken endelig færdig!!!! :) Og jeg er faktisk ganske godt tilfreds.

Det er mit første, større projekt, jeg har lavet. Som både indeholder strik, valkning, syning og maling af håndtag *griner*

Den har også taget vældig lang tid... men den er ventiden værd, synes jeg. Det bliver en taske, jeg vil synes er sjov at bruge!
Dog, er det ikke en taske, jeg vil masseproducere, det er den simpelthen for omfattende til !!! ;)

Jeg har dog også måttet lege "Ole opfinder" undervejs. For at stive bunden af, måtte jeg jo slagte et ringbind og lave beklædning til det stykke. Men siderne, klaskede nemt sammen, også. Men, jeg synes nu at ringbind var for tykt og tungt, hvis det også skulle i siderne.

Så i stedet for, har jeg lamineret noget tykt tegnepapir og klippet huller, hele vejen rundt, langs kanten, og syet det ind mellem taske og foer. Det er tilpas stift, uden at det bestemmer alt ;)

Så nu vil jeg hvile armene lidt... de er trætte nu. Jeg har også knoklet, til sent, for at blive færdig.
Jeg er ikke det mest tålmodige menneske, når jeg kan se enden på et projekt, og jeg glæder mig til at se det.... ja så bliver det ikke til mange pauser førend det er færdigt ;)

Plaster på...

Efter en lang streng nat med galdesten, mange vandreture frem og tilbage og en nattesøvn på ca. 1½ time... SÅ var dette virkelig et dejligt plaster på såret :)

Britta Storm, sendte mig noget dejligt garn, så jeg kan prøve at hækle bølgetæppe!! Se lige... det er lige de farver som jeg havde lavet en stribeprøve på! :)

Men hvorfor, skulle jeg nu lige forkæles sådan? Hun skriver det er som tak for den grafik jeg lavede til hende. Men jeg havde jo bare tegnet et banner til hendes blog! Et lille strikkende får med sjove røde gummistøvler på. Hvis man kigger godt efter på billedet, kan man se hun har lavet et klistermærke med den på !! God idé! :) Senere skal vi have puttet det på hendes blog.

Britta, du er en engel :) TAK !!! Hvor var det dejligt at stå op til idag!!

Fåret?

fredag den 16. marts 2007

Nej FORET ;) Tasken er godt på vej, til at blive foret, indeni :)

Jeg har altså aldrig prøvet sådan noget før. Så grin ikke for højt, hvis i ser, åbenlyse begynderfejl !! ;)

Jeg har lavet to lommer, i siden af tasken, der lige passer med en mobillos og lidt småting. Derudover, har jeg slagtet et ringbind, for at få en stiv bund, til tasken. Det stykke, har jeg så foret, for sig selv, så det kan tages op af tasken og vaskes. Dertil, skal jeg have fat i lidt velcro, så jeg kan få det til at blive, hvor jeg vil have det!!

Men har i mon nogen gode råd, til hvordan, jeg får folderne, ude i siden, til at blive der, når man åbner og lukker tasken? Altså den harmonika-fold tasken har i siderne.

Jeg er også kommet i tanker om, at det da vist er NU, jeg skal huske at sætte snaplåsen i også! Men mon det holder, i det tynde foer? hmm. Aner ikke hvordan den skal sidde fast, sådan een. *skraldgriner*
Det er sørmer godt, man kaster sig ud i et taskeprojekt, når man ikke ANER hvordan man skal gøre 50% af det !!!

Operation Påskeglad

Så er Operation Påskeglad skudt igang :)

Vil du være med til at lege? Så skynd dig over på Pernilles blog og meld dig til !!

Grafikken, som jeg elsker helt vildt, er tegnet af Liselotte. Hun laver noget grafik der LIGE er mig!!

Jeg glæder mig for engangs skyld til Påske :) Normalt gør jeg slet ikke særlig meget ud af påske. Mest fordi jeg er opvokset i et hjem hvor der godt nok blev pyntet. Men det var ikke en højtid der blev gjort en masse ud af.

Det har jeg så heller ikke gjort siden da. Men i år har jeg faktisk foræret migselv nogen søde glas påskeæg! Og mon ikke lidt mere kommer til?

SKYND dig ind og vær med!! Tidsfristen er 30. marts... så fat tastaturet og meld dig til :)

Løsningen?

Så fik jeg strikket en ny blomst :) Denne gang i rød.

Men hvad passer nu bedst? Rød, pink, begge?

Jeg er forundret over hvor hurtigt jeg efterhånden kan strikke en blomst ;) Jaja det er ikke rigtigt pral, men for filan hvor tog jeg førhen laaaang tid om en lille bitte smule strik !! ;)

Nu kan jeg se TV mens jeg strikker en BLOMST!!! og det er jo ikke bare lige op og ned! Jow jow, det går lidt fremad! Og en blomst tager vel en god lang eftermiddag for mig nu. (Jeg ved godt at andre, virkelig hærdede strikkere, kan gøre det hurtigere ;) )

Lige nu, midt imellem taskeroderiet, er jeg ved at strikke en af disse blomster, i miniformat, til min mor :) Hun vil bruge den som lukketøj på hendes brune Cykelmygtaske :)

CHOK !!

onsdag den 14. marts 2007

ALT for vildt *skraldgriner* Ikke just taske og blomst... men blomst og taske!!

Øv osse..... og jeg har ikke mere af det lyserøde!!

Så tygger lidt over hvad jeg gør nu.... Jeg vakler lidt...

Jeg kunne prøve at give blomsten en tur mere i vaskemaskinen. Så krymper den jo nok lidt mere. Mon det er det der er vejen frem?

Eller er jeg bare chokeret og skal kigge lidt på den? Hmm

Blomsten sprang ud

Så er blomsten, den store, klar til valkning. Faktisk så ligger den lige nu og tumler rundt i vaskemaskinen, på en 40 graders alm. vask :)

Jeg er temmelig spændt på at se resultatet bagefter, må jeg sige!!

Sjovt nok, så har bladene forskellige nuancer.

Dette er helt tilfældigt... eller skal vi sige sjusk fra indkøbers side ;) Jeg glemte at kigge farvenr. da jeg købte et ekstra nøgle den anden dag.

Men til mit held, kan man sige, så ser det faktisk ret godt ud i dette tilfælde ;) Men havde det nu være til en trøje, så var det nok ikke så heldigt!!

Puueha jeg sidder og tripper efter hvor store blomst og blade bliver... For lige nu er blomsten RET stor i forhold til tasken ;) Meen blomsten ved jeg også, kryber en hel del.
Bladene ved jeg ikke noget om endnu, for det er noget helt 3. garn.

(husk billeder kan klikkes store)

Forår

mandag den 12. marts 2007

Idag kom foråret på besøg, og varmen bredte sig, som en deeejlig brise :)

Nanna og jeg fik straks lyst til en gåtur med kamera og snakketøj!
Det er noget vi begge to rigtigt godt kan lide.
Nogen gange er Nanna "offer" for min knipselyst. Offer kan man jo nok ikke kalde det, så længe hun går med en lille hemmelig drøm om at blive børnemodel ;)
Andre gange har Nanna også selv sit eget kamera med og hun er en ret god fotograf, hvis moderen skal sige det!

Nogen har af og til prikket til mig, om ikke snart de skulle se hende der skrev ;) Her kommer hun så!!

Jeg ER bare ikke vild med at stå på den forkerte side af kameraet!!! Meen det gik da lidt bedre når nu det var Nanna der knipsede. Men se mig lige... stiv og unaturlig *Skraldgriner*

Men hvorom alting er... så står jeg der, mager som altid :)

Liiidt større tror jeg


Blomsten ligger ellers stadig til tørre og er MEGET våd ;)

Jeg gav den først en tur på 40 graders finvask. Det var sleeet ikke nok og man kunne se samtlige masker. Anden gang fik den en alm. 40 graders vask og SÅ skrumpede den godt nok!!! Så har heeevet og sledet i den ;) Men nu er den da TÆT!!

Men så er der lige størrelsen. Jeg tror jeg strikker EN blomst mere som er MEGA stor ;) Det skal fylde lidt skal det!! Og så lige et par grønne blade, eller 3.

Hmm men hvis jeg skal vælge mellem Lucca og det her lyserøde rene nye uld, til at valke blomster af... så vælger jeg altså Lucca!! Det bliver knap så groft bagefter. Men omvendt... ja så må blomsten vel også gerne have lidt fylde!

Tasken OG blomsten og det hele, ER godkendt af Miss'en :) Hun har ligget og sovet på en bid af tasken, det meste af eftermiddagen.... som startede ud lige midt i en solstribe... aaahh ;)

Strik for de dovne

Se LIGE her... en strikkemaskine til dem der ikke kan fordrage at strikke hestetømme ;) Det går godt nok liiiidt langsomt... men okay, man kan jo altid tage en kop the imens ;)

Noni'en krympede et par størrelser

lørdag den 10. marts 2007

SÅ blev den valket, tasken! To gange endda!

Jeg gav den først en finvask på 40 grader, sammen med to håndklæder. Men jeg synes stadig den var stooor og slatten! Så den fik en tur mere, magen til... og nu tror jeg faktisk størrelsen er okay. Og den klasker heller ikke helt så nemt sammen nu.

Dog synes jeg altså at Lucca'en valker på en sær måde. Lidt ligesom fleece! Hvis man kigger på en ægte Noni, så er de mere plyssede og vamsede at se på :)

Hvorom alting er, så bør jeg være tilfreds, taget i betragtning af at det er første gang jeg strikker på "gehør", og at jeg ikke har en opskrift på sådan en taske ;) Jaja her sidder jeg og prøver at indgyde mig selv en vis lyst til at fortsætte!!! ;)

Nu mangler jeg bare håndtagene, som jeg nu ved at jeg skal have bestilt på nettet. Vi er to der går sammen om en ordre fra samme sted. Så hjælper det lidt på fragtpengene også :)

Størrelse EFTER valkning blev så:

Bredde: 34 cm, Dybde: 18 cm, Højde: 25 cm

Hov, og så lige en ting jeg er usikker på. Hvordan skisme putter man foer i sådan een? Helt ud i krogene? altså for oven hvor tasken er foldet... laver man der foer lige så stort som tasken er UDEN at den er foldet?? hmm....

Noni'en skrider fremad

fredag den 9. marts 2007

Det går ikke vildt hurtigt, med sådan en taske, men nu har jeg lukket af. Så nu venter jeg bare på at det bliver imorgen, så jeg igen må benytte vaskemaskinen, uden at blive uvenner med hele opgangen ;)

Typisk, jeg er bare altid færdig med ting, ved denne tid på døgnet!!

Denne taske, har taget laaang tid, at strikke, synes jeg. Men nu ved jeg hvorfor... der er faktisk gået 18.600 masker til denne lille sag ;) Ikke noget at sige til at hånden gør ooondt!! Men alt for en lækker taske!

Jeg har brugt 312g Lucca til den. Og målene før valkning er:

Bredde: 40 cm, Dybde: 22 cm, Højde: 35 cm

Så nu er jeg bare spændt på, hvor bette den bliver, efter valkning :) Men at skønne efter cykelmyg tasken, SKULLE denne taske gerne blive ciiiirka:

Bredde: 30 cm, Dybde: 15 cm, Højde: 25 cm

Så nu må vi se, om mine gætterier, holder stik!! Jeg er nemlig en klovn til tal, så er det sagt, Haha! :)

Nu mangler jeg så bare lige blomsten/erne der skal pynte på tasken også. Jeg skal øve mig, i en ny teknik, som jeg har fået hjælp til, af en medstrikker. Det skulle gøre, at hullerne der dannes i blomsterbladene, skulle mindskes. Dejligt at man kan hjælpe hinanden med små fif og tricks :):)

Nu vil jeg straks begynde at strikke min blomst, på mine små bitte strikkepinde, som jeg tror egner sig til formålet :)

Edit: NU har jeg fundet ud af hvor jeg kan få de ønskede håndtag, meeen synes altså det er lidt dyrt incl. porto :( Ses her!

NYT TAPET

torsdag den 8. marts 2007

Ja, så overfaldt lysten, til at rode, mig igen!!! :)

Det sker af og til, og det er sikkert ikke sidste gang!

Jeg synes, der måtte ske noget herinde. Hønen var jeg sådan set glad nok for, men synes her var for koldt.
Nu, tror jeg, at jeg kan føle mig hjemme lidt igen ;)

Jeg håber i kan lide det! Ellers kan i trøste jer med, at jeg laver om med mellemrum, så det er et spørgsmål om tid, før i igen sparker tæerne imod, de ting der før stod anderledes ;)

Noni kopitaske

tirsdag den 6. marts 2007

Her følger en lille update på min NONI kopi taske :)
Ja jeg gætter jo stadig, da jeg ikke har en opskrift. Så den bliver jo ikke helt nøjagtig. MEN, den har da striber som en NONI, og den er firkantet i bunden. Den er også strikket op på rundpind.

Det er iøvrigt, noget, jeg ikke har prøvet før. Jeg har ikke før prøvet, at samle så mange masker op, rundt langs en kant. Jeg har heller aldrig prøvet, at skulle "samle" et strikketøj, med en rundpind.

Hmm, hvordan forklarer jeg .... der hvor runden samles. Det skulle jeg lige hitte ud af, hvordan jeg kunne gøre det pænt. Også hvordan jeg fik den anden farve garn til at følge med op, uden at det blev grimt :) Sådan er det jo, når man ikke har lært ting, men bare må prøve sig frem!

Jeg tror jeg har fod på det. Ihvertfald, giver det en god fornemmelse indeni, at kigge på den. Også selvom det tager laaaang tid at nå rundt på hver runde :)

9450 masker er strikket indtil nu, for at være helt nøjagtig ;)

Uhmm her dufter..

mandag den 5. marts 2007

Uhmm her dufter af nybagte chokolade muffins :)

Nanna har været igang i køkkenet, og fremtryllet en dejlig duft, der får tænderne til at løbe i vand og næsefløjene til at vibrere :)

Hun elsker at bage og jeg nyder når man kan høre hende pusle i køkkenet og indimellem stikker hovedet ind i stuen for at få svar på et spørgsmål, og sidst men ikke mindst at få en dejlig friskbagt kage!! :)

Imens har jeg siddet og strikket videre på den stribede taske, og manden har siddet og tegnet på een af hans misundelsesværdige tegninger :) ren hygge i det lille hjem!

Mandens tegninger kan i forøvrigt se her!