Knap og nap

onsdag den 28. februar 2007

Så blev der leget med knapper idag.

En lang halskæde blev det til... en masse knuder på en lædersnøre, og en masse knapper.
Den stooore knap fungerer som bindeled. Den sidder på den ene ende af snoren, og på den anden ende, lige overfor, er der et knaphul i snøren - så bliver halskæden hvor den skal :)

Jeg er ved at samle knapper til en hvid een af slagsen også. Måske jeg skal på rov i min mors knap - dåse.

Ellers går dagen sin rolige gang her, afbrudt af lidt tøjvask og indkøb. Dog alt sammen i slowmotion pga. det dumme kadaver der værker som en gal. Men hellere nå lidt end ingenting , ikke? ;)

Det er ihvertfald det jeg øver mig i at sige til mig selv... og alt i alt lykkedes det nogenlunde :)

*SUK* hvor ville jeg også gerne

Nu har jeg set dette tæppe og lignende, i SÅ mange blogs derude, og bøger og blade!! (Dette billeder er IKKE mit, men lånt herfra)

Men det er da et halvdyrt projekt at hækle for een som mig, der ikke har nogen bomuldsrester overhovedet ;) Derfor er jeg ikke gået igang endnu, selvom jeg virkelig har lyst til at fare ud og købe en hel stak bomuldsgarn!!

Jeg var på genbrugsjagt igår, men der havde de kun meget lidt rester. Det ene sted samlede de alt garn ind til ældrecentret, hvor de så strikker tæpper og ting til Rumænien.

Det er lige før man skulle skrive til et af ugebladenes opslagstavler om at man søger garnrester. Men det er der jo allerede mange der gør. Og 90% af dem har mere ret til garnet, end jeg, da jeg ville hækle af selviske grunde, men hvor de andre søger det, for at kunne hækle/strikke til fattige børn eller lign.

Så noget tyder på at jeg må klappe hesten, og vente til det rigtige tilbud kommer, i een eller anden butik. :)

Off dag

Jeg tror katten og jeg har det ens idag... en fredelig spot i huset, en lille lur på den ene side, og så een på den anden... Det er vist det dagen burde gå med ;)

Det er længe siden, jeg har haft en dag med så ondt i kadaveret, og jeg synes egentlig ikke rigtigt jeg har gjort noget, som jeg ikke plejer! Men nogen gange, gør systemet som det vil, alligevel.

Så ikke engang strikket, bliver der rigtigt idag. Men måske får jeg lavet lidt smykker, med nogen af alle de knapper jeg fik sorteret lidt op i farver igår.

Missen som du ser på billedet, er min dejlige Hellig Birma, Bianca, som jeg købte sidste sommer. Hun havde det ikke nemt, hvor hun boede, fordi hun gerne ville være overmis, men det lod de andre hende ikke være! ;) Hun boede hos en sød dame, der avlede Hellig Birma katte. Og da vi hentede min Bianca (som hun hed da vi hentede hende), var der samtidig vild liv i huset med en god håndfuld små killinger. Kors hvor var de dejlige!! :)

Bianca giver mange gode stunder her hos os nu. Hun er en meget snaksalig dame, der følger os overalt hvor vi bevæger os rundt i huset. Hvis jeg rejser mig fra stuen, for at hente en kop the, så følger hun med. Hvis man skal på "det lille hus" følger hun også med... for det kunne jo være det gav en tår vand fra vandhanen ;) Hun drikker aldrig fra en vandskål, men KUN fra vandhanen!

Hvor er det godt vi kan tage en off dag sammen!! :)

(Husk billedet kan klikkes stort)

AJ altså, sikke noget..

tirsdag den 27. februar 2007

Vi har hygget os til aften, Nanna og jeg.

Vi har lavet armbånd, som jeg også lavede dem som barn. Men noget er ikke som det skal være!!

De snor sig gør de!! Så det halve ku' være nok.

Og vi aner ikke hvad vi gør galt. Vi gør som jeg husker, og som bogen siger, men det ligner altså noget der er løgn ;)

Det eneste gode ved det er at vi hyggede os med det!! Men vi vil nu gerne finde ud af hvad der gik galt,... var det mon garnet? var det mon knuderne? var det mon bare OS????

Lola og lysene

*skraldgriner* uha jeg håber der er længe til, at jeg bliver nødt til at tage skrappe midler i brug, for at kunne puste lysene på lagkagen.

Nææ nej jeg har ikke fødselsdag og heller ikke snart... for jeg havde det nemlig i December :)

Jeg faldt bare over den dejlige Lola, på "inder-nettet" og har siddet og småfniset over hende.
Hun er vist en udenbysk version af vores kære Momsemor! :)

Jeg strikker stadig på min poncho. Det går langsomt fordi det er lidt halvhjertet. Fordi jeg måtte bare finde på noget at strikke, og fordi jeg ikke synes jeg havde noget spændende at strikke AF :) Men okay, alt kan ikke være som jeg VIL ;)

Den lille lilla

søndag den 25. februar 2007

Den lille sorte kender vi jo ;) Men her er den lille lilla!

Den seneste lille taske på stammen, helt i samme familie som visse af de andre :) men denne gang med nyt pynt.

Det er sjovt som jeg slet ikke bliver træt af at lave disse små tasker! De føles ikke ensformige, da jeg skal hitte på nyt pynt, og de tager ikke flere dage eller uger at lave... det er lige mig!! ;)

Dog kan jeg jo ikke bruge alle de tasker selv. Så der er vist gaver i vente til familien og vennerne, her i løbet af året. (sccchhh.. )

Men nu er jeg altså løbet tør for hanke! Og uden hanke ingen tasker!!

Dog har datteren proklameret at den hvide taske med cowboy linning er HENDES, så den skal jeg nok have lavet een mere af, for den er faktisk ret god til at have strikkegrejet i ;)

Der sker ellers ikke meget her i hytten idag, alle kører sådan lidt i slowmotion. Datteren bobler foran tv'et og manden tager en lur inden han skal på job igen i nat kl 03.00! Selv render jeg småforvirret rundt om migselv idag, og ved ikke helt hvad jeg skal lave!

Stuen ligner noget der er løgn, med symaskine, stofrester, nåle, målebånd, garn, sakse, perler og guderne må vide hvad mere... UD over det hele!! Så det er med at sørge for landkort og kompas hvis man skal møve sig igennem idag! Og alligevel er jeg ikke sikker på hvad jeg skal give mig til!

Nogen gange er det ikke godt at have FOR mange idéer og UFO'er :)

Sidste taske ... for idag ;)

fredag den 23. februar 2007

Jamen jeg kunne ikke lade være ;) Det her var jo de første snoninger jeg lavede og som jeg først mente blev ALT for store!

Men synes alligevel de skulle udnyttes!

Tasken er helt nøjagtig en str. 44 ;) Det tætteste jeg kunne komme i genbrugsen, da jeg skulle hitte et par cowboybukser, der nogenlunde ville passe med det jeg havde strikket ;)

Jeg har sat linning på, en baglomme og en hank bestående af sidesømmene fra bukserne.

Alt i alt okay, men slet ikke så pænt som håbet desværre. Linningen er rutsjet lidt da jeg syede det på, så knappen ikke sidder midt for tasken. Men efter at have knækket et utal af symaskin nåle, turde jeg ikke mere ;) jeg har kun EN nål tilbage!!

Men datteren bliver ret sikkert vild med den... hun har ihvertfald ventet spændt ud fra forklaringen!!

Endnu en taske

Ja så har jeg været igang igen.

Endnu en taske, har set dagens lys, her i Lunderskov. Denne gang også med snoninger, som jeg er helt vild med ;)

Jeg har syet en blomst på, som jeg har lavet af gamle cowboybukser, og en strikket blomst. Og i midten, 3 små lyseblå perler.

Det gode ved disse små tasker er, at det garn jeg fik købt i sin tid, som jeg bare MÅTTE have, men ikke vidste hvad jeg kunne bruge til... det kan bruges nu ;)

Den tog ikke lang tid at lave. Dog er natten taget i brug. Men jeg sad oppe alligevel med smerter, så kunne lige så godt udnytte tiden og tænke på noget andet!!
Her er også et billede tæt på af blomsten.
Det der tog længst tid ved den, var at sidde og frynse kanten lidt på de to cowboy blomster.
Den strikkede blomst var lavet på 0.5 :)

En go idé

torsdag den 22. februar 2007

"Kunsten er ikke at få en idé.
Enhver kan med lethed få to.
Kunsten er den mellem to eller fler
ganske almindelige hverdagsidéer
at se hvilken én der er go.”
Piet Hein


Ja sådan har jeg det ofte... idéerne bobler rundt inde i hovedet, som boblerne i en sodavand! Jeg rører lidt rundt og boblerne bliver til flere...
Hvordan skal man dog vælge hvad man vil lave når idéerne hvirvler rundt?

Skal jeg sy, strikke, male, ...
HVAD skal jeg sy, strikke, male...

Det er nemlig ikke meget ved at føre 10 idéer ud i livet, hvis 2/3 af dem ikke rigtigt fænger! :)

Men hvorom alting er... så er det jo lidt et luksusproblem at have mange idéer! Så det er med at nyde den dag, inden dagen uden idéer dukker op :)
Hav en rigtig dejlig dag derude!

Og så var det ikke min dag

onsdag den 21. februar 2007

Igår var det Nanna's fødselsdag, hvor hun fyldte 13 år!! (Tillykke min pige.. nu er du teenager ;) ).

Men se, selvom det ikke var min fødselsdag, fik jeg også nogen dejlige gaver! En smuk orkidée i en rigtig flot og varm farve.
Og en dejlig buket røde roser, ... jeg har altid været meget glad for roser! Og sidst men ikke mindst, så fik jeg sørmer også nogen bambus taskehåndtag... man skulle jo tro folk lige vidste at jeg stod og manglede ;)

Men Nanna's dag var den bedste tror jeg :) NU er hun nemlig snart voksen (Synes hun ;) ) Og må nu søge jobs så hun kan tjene sine egne penge. DET har hun ventet længe på.

Små pinde har også ret

tirsdag den 20. februar 2007

Med et budget, der pt. ikke tillader en masse hobby-indkøb, måtte jeg idag finde fingersnilden frem.

Jeg har ikke sådan nogen smarte pinde, man bruger, til når man strikker snoninger. Så sidste gang jeg skulle bruge een, snuppede jeg den enlige strømpepind, jeg i årevis har brugt til at stikke i kager med ;) Den bukkede jeg, så den lignede en ægte køwens ;)

MEN, de er jo hammer glatte sådan nogen bæster! Så den stak konstant af fra arbejdet!!! Til stor frustration for mig... så den blev fyret!

Så jeg ofrede et sæt bambuspinde str. 3,5 og knækkede dem over! Ca. 10 cm lange blev de, og så liiige lidt snitte snittelit i enderne, en perle ned over med en klat lim, og så kører vi igen :)

De er meget bedre, da de ikke rutcher så nemt ud!! Dog skal jeg en anden gang bruge nogen perler der er knap så tunge ;)

Men næste gang jeg skal strikke hank til en taske, med kun få masker, der kan de også bruges. Det har længe irriteret mig at sidde med mine kilometer lange pinde, til sådan nogen ting!

Lidt lys og sjov

mandag den 19. februar 2007

Lidt selvforkælelse blev det til under shopping idag :) Tre hobbybøger for 100 kr i Super Brugsen. Det kunne jeg ikke lade ligge.
Titlerne: "Sjov for børn, med perler og garn", "Prikken over i'et " og "Gaver du selv kan lave".

Jeg har en datter der af og til keeeeeeeder sig helt vildt ;) og så håber jeg lidt at noget i de bøger kan fange hendes interesse næste gang INTET virker ;)

Tuplipanerne var også på tilbud og jeg trængte bare SÅ meget til lidt lys og farve.... Jeg nærmer mig bamsebjørnenes adfærd, med at gå i hi om vinteren. Så jeg tænkte lidt kulører kunne hjælpe lidt.
Så Nanna fik lov at vælge farver, og det blev selvfølgelig lyserød og hvid ;)

Sok-walk

søndag den 18. februar 2007

SÅDAN nogen sokker MÅ jeg bare eje :) Men strikke dem kan jeg desværre nok ikke hitte ud af!

Men jeg forelsket mig altid i sådan nogen anderledes ting der ser sjove ud.
Forestil dig dem lige til den nye mode med korte bukser og knickers!!! :)

Så behøver man ikke lange støvler hver gang ... men kan nøjes med en sjov lille sko istedet. (vinter har vi jo ikke så møjt af! )

Jeg MÅ snart have lært at strikke sokker altså!!

(Husk billedet kan klikkes større)

Flittig bi

lørdag den 17. februar 2007

Nogen skrev til mig at jeg var myreflittig for tiden! Selv ville jeg måske sige flittig som en bi ! ;)

Nahh jeg fik denne animation med mail og synes den var vældig sød, og ville dele den med jer.

Faktisk er jeg ikke spor flittig idag. Jeg har een af de der dage hvor jeg vil det hele og alligevel ikke. Eller hvor jeg ihvertfald helst vil det jeg ikke kan komme til !!! Som f.eks. at strikke røde blomster når jeg ikke har noget rødt uldgarn.. og har indkøbsstop pga. bølgedal i økonomien og kun gråt og brunt uldgarn.

Eller vil male kæmpe store malerier men ikke har nogen af de helt store lærreder !!

Sådan en dag har jeg bare engang i mellem... hvor man er lidt på tværs og bare VIL det man ikke kan !!

Tjaa... :)

Sådanner!!!

SÅ fik jeg min blomst valket og næææsten tørret :) Jeg er forbavset over hvor længe uld kan holde på vandet *Griner*

Den blomst har ligget på en varm radiator HELE dagen og er stadig småfugtig hvis man klemmer hårdt på den.

Men ihvertfald ville jeg lige vise resultatet af min første strikkede blomst!

Den fik TO gange i vaskemaskinen. Først en gang på 40 graders finvask uden centrifugering... for det var jo hvad jeg gav cykelmyg taskerne, som jo er af samme garn.

Men da jeg hev blomsten ud, var den ikke skrumpet meget, og man kunne stadig nemt se struktur og huller i kronbladene ... øvs.

SÅ røg den med i den næste vask jeg havde... en alm. 40 graders vask med 800 omdr. centrifuge... hmm SÅ blev den lille... så lille at jeg forskrækket løøøøøøøb op til håndvasken og genmmenblødte blomsten, for bagefter at stå og hive og slide i den *Griner*

Og stor var min lettelse da den faktisk fik en god stor størrelse uanset ;)

Faktisk er der en anden ting jeg har tænkt på...det er hvor tung blomsten egentlig føles... det synes jeg ikke den gjorde før valkning... så enten holder den MEGET på vandet... eller også er min blomst bare temmelig tung.

Desværre fik jeg ikke vejet hvor meget garn jeg brugte til den.
(psst... jeg har kun sat blomsten fast med en sikkerhedsnål for at vise den.)

Uhh kan ikke vente

torsdag den 15. februar 2007

Hvorfor er det lige at jeg aaaaltid bliver færdig med noget spændende kl alt for sent om aftenen???

Hvornår lærer jeg at planlægge det bedre???

Nu har jeg strikket min første blomst nogen sinde! Førhen har jeg altid hæklet blomster og troede faktisk ikke man kunne strikke sådan een *griner rødmende* (jaja man lærer jo så længe man lever ikke? )

Men nu mangler jeg at valke min blooomst!!!

Men når man bor i et boligkompleks, med vaskekælder, er det sjovt nok ikke hamrende populært, at placere sig i kælderen, foran vaskemaskinen, der larmer og hopper og danser; med et latterligt glad og forventningsfuldt smil i hele fjæset, kl midnat, for at se en smuk blomst blive til!! INGEN forstår det!!!!!

Så jeg har besluttet, for husfredens skyld, at jeg venter til imorgen formiddag ½ minut over 10, hvor jeg igen må vaske ;)

Den blev lidt stor min blomst, men mon ikke den alligevel kan gøre sig på en Twisted taske?? I lyserød måske :)

(Mystisk ser den ud når den ikke er syet sammen endnu :) )

(husk billederne kan klikkes store)

Cykelmyg taske no. 2

Så fik jeg lige taget et billede af min mors chokoladebrune cykelmyg taske :)

Jeg kan faktisk endnu bedre lide hendes taske frem for min egen :):) Mon hun vil bytte?

Jeg har dog ikke samlet tasken endnu... så klappen og hanken ligger der jo bare.

Så nu har jeg bare tilbage at håbe at hun også synes om tasken og at den blev som hun forestillede sig.

Om 45 minutter

onsdag den 14. februar 2007

Om 45 minutter er min mor's fødselsdagsgave færdig!
Endnu en cykelmyg taske, men denne gang i en lækker chokoladebrun efter hendes eget ønske :) Og en anelse længere hank... IH GUDER hvor jeg dog synes det er træls at strikke hanke *griner*

Jeg er noget spændt på at se hvordan den kommer til at se ud. Selvom jeg egentlig ikke har lavet ændringer siden sidste cykelmygtaske :)
Men ENDNU engang glemte jeg at sy tasken sammen VRANG MOD VRANG*G* Og det irriterer mig gevaldigt, da jeg jo godt kunne se på den sidste taske at vrangsiden var flotte valket end retsiden!!!

Men jeg havde syet så godt sammen så et forsøg på at pille op, vist ville have ødelagt mere end det havde gavnet :(
Så det må være!

Twisted taske

tirsdag den 13. februar 2007

Så lykkedes det!!!

Jeg startede med at stoppe hvad jeg havde gang i igår, med snoningerne, da det blev aaaaalt for stort :) hvis jeg var fortsat, ville jeg have endt ud med en taske jeg kunne putte mors lille Citroen ned i *skraldgriner*

Jeg måtte starte forfra med langt mindre masker, og mindre snoninger.... men SÅ lykkedes det også idag. En lille sød håndtaske med plads til det mest nødvendige...nemlig to nøgler garn à ca. 250g , et sæt strikkepinde , plus det løse ;)

Nanna, min datter på 13 år, var straks fyr og flamme og mente at jeg skulle fortsætte på den store alligevel, sådan at hun kunne bruge den som en slags sportstaske!!! Hende som ellers ikke er til at lokke ind i strikkeverdenen!!! :)
Men det tygger jeg ihvertfald lige lidt over! jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal udforme hendes, mht håndtagene... men det må komme senere!!! :)

Oh !! og så bøvlede jeg gevaldigt med håndtagene da jeg ikke havde nogen idé om hvordan skisme jeg skulle sætte dem fast *Griner* Det er ikke lige det jeg har prøvet mest!
Men jeg endte med at hækle dem fast... og det synes jeg faktisk ser rigtigt ud!

(Husk at billedet kan klikkes stort)

Min første snoning

mandag den 12. februar 2007

SÅ fik jeg prøvet snoninger for første gang :)

Jeg forsøgte mig med hjælp fra webstrikkerne og en bog fra biblioteket... og stor var min overraskelse over hvor nemt det trods alt var!! :)
(her har jeg ikke nævnt noget om kvaliteten af min snoning ;) )

Jeg vil prøve at lave en taske som jeg så på nettet, med snoninger og et flot bambus håndtag. Men øhhh jeg tror jeg er ved at lave en sportstaske *skraldgriner*
Garnet er fra netto og pindene str. 9 og arbejdet er ret stort allerede!! Men hvad.... jeg får da prøvet at lave de snoninger jeg har sukket efter at kunne, i laaaaaang tid ;)

Stor er min stolthed idag!!!

På besøg hos garn-pusheren

tirsdag den 6. februar 2007

Så var jeg på besøg hos min garnpusher idag. Jeg er stadig ikke rigtigt faldet for at købe garn over nettet.
Men det er nu mere fordi jeg ikke aner hvad jeg køber :) hvis der står lækker blød kvalitet... så og så mange gram pr meter og bla di bla...
Ja så fatter jeg ganske enkelt nada af det ;)
Jeg skal ud og mærke og føle og se!

Måske om mange år når jeg har mere fod på skidtet, at jeg så er klar på at lave masseindkøb via ebay eller lignende! Jeg misunder jer der kan!

Ihvertfald købte jeg idag 2 x 400 g Lucca! Brunt og lysegrå, og igen til tasker! Min kære mor har fødselsdag her d. 20 februar, (samme dag som min datter forøvrigt) og hun faldt for min cykelslange-model og bad mig om ikke jeg ville lave sådan een til hende, men at den skulle være brun.
Så jeg har taget hende på ordet... hvad hun ønsker skal hun få!! Hun fortjener det!! :) Og samtidig blev jeg jo da lidt stolt af at hun faldt for min taske ;)

Så jeg skal have lavet en taske magen til den sidste, bare i brun. Derudover skal jeg hitte på nogen flere tasker med andre skøre indslag på.

Desuden håber jeg at kunne bytte mig frem til en bestemt NONI taske opskrift, med den smukke camellia blomst på. De tasker jeg ønsker mig er: In The Sculpture Garden, Felted Carpet Bags og Three Sassy, Skinny, Tube Baguettes. MEN mest af alt selve Camellia blomst opskriften!!!!!

Jeg har dog ikke det helt vilde at bytte med... det skulle være maskemarkører, perler, eller ligefrem købe din opskrift hvis du alligevel ikke længere har tænkt at bruge den :)

Som en rettelse vil jeg lige sige at jeg til den grå cykelmyg taske, IKKE har brugt Lucca FINO... men Lucca!! Såå se bare, jeg aner ikke hvad jeg køber.. ikke engang når jeg står med det i hånden *Griner* Aj det skal lige siges at hos BC Garn i Kolding er der ikke ligefrem badaroler på keglerne med garn... så my mistake!!

Gæt et tørklæde

mandag den 5. februar 2007

Det er een af de dage hvor jeg bare ikke kan komme igang - der er nok at lave... men det er bare ikke liiiiige det jeg gider ;) I kender det sikkert!

Udenfor skifter det mellem sol og slud, og er ikke rigtigt vejr for mig! Jeg er mere til tørvejr, sol eller sne :) Eller et mix af disse!

Derfor gik jeg igang med "gæt et tørklæde" , som jeg kalder det. Jeg så et tørklæde på nettet, men havde ikke rigtigt lige penge til kittet lige nu, med 4 fødselsdage inden for en måned. Så jeg forsøger at gætte mig til opskriften :)

MEN mit falder nu ikke ligeså pænt som det på nettet. Det er som om mit mohair er tykkere end det der er brugt til originalen. Men jeg regner med at lave det multifarvet, som med Fimre tørklædet, og så får jeg at se hvad der sker, da andre af mine mohairfarver er tyndere i garnet end dette her.

Cykelmyggens taske

lørdag den 3. februar 2007

Så lykkedes det langt om længe, med div. forhindringer... både de virkelige og dem jeg troede ville komme ;)

Det var sjovt at lave denne taske. Lige fra at slås med cykelhandleren, om lov til at få bare EN liiiille bitte ødelagt slange!!! Og til at forsøge at regne ud hvor stor jeg skulle strikke tasken i det garn jeg nu havde købt :) Jeg ville jo gerne have den skulle blive så stor at den kunne bruges til noget!!

Ideen og inspirationen er hentet hos Anne.

Jeg havde på fornemmelsen allerede inden jeg havde strikket færdig, at den nok ikke fik status som stor sportstaske eller lignende, for da den var færdig målte den kun:

bredde for oven : 28cm - bredde for neden: 42cm - højde: 30cm

Så jeg lo lidt for mig selv og tænkte at jow joooow første gang kan alt ske, og uanset hvad ville det blive min FØRSTE valkede unikum!!! ;)

Stor var min morskab derfor da jeg efter 54 minutter i vaskemaskinen, på finvask 40 grader, uden centrifugering, sammen med to håndklæder.... kunne hive en sød lille aftentaske ud af vaskemaskinen *skraldgriner*

Mål efter valkning:

bredde for oven: 22cm - bredde for neden: 35cm - højde: 20cm

Jaja nu har jeg jo så en del rettelser til næste gang... og der kommer helt sikkert en næste gang. For jeg har lige nu 400 g Lucca Fino i en meget mørk grå... næsten sort, liggende og vente på mig.

Jeg ved at jeg skal strikke mindst dobbelt så stor næste gang, gerne lidt større afstand mellem slangestykkerne, IKKE hækle side og bund sammen, men måske lære at sy pænt sammen!!!!

Man bliver altså pokkers klog af at valke!!! ;) Så nu mangler jeg kun en lille magnet snap lås til under blomsten, så jeg kan lukke tasken!!

(Edit: Nu tror jeg at farven på første billede passer lidt bedre)

(husk billederne kan klikkes store)